StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

12

Μάρτιος 2017

1

COMMENTS

The Missing – Αγγελική Μποζίκη

Written by , Posted in Guest Stars, Movies-Series, Timeline

Μιας και η ιδιοκτήτρια τούτου του ιστολογίου, που ευθύνεται για πολλές από τις σειρές με τις οποίες έχω κολλήσει (μοιραζόμαστε το ίδιο κόλλημα για τους γιατρούς με εθισμούς άλλωστε), μου έδωσε το βήμα να γράψω για όποια σειρά θέλω, αποφάσισα να σας μιλήσω για το The Missing.
Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά τα αγαπημένα μου TvJunkia (ομάδα στο φατσοβιβλίο που μοιραζόμαστε τις εμμονές μας σχετικά με τις σειρές) επέμεναν ότι πρέπει να το δω.

Το The Missing είναι μια βρετανική σειρά με αρκετά υψηλή βαθμολογία στο imdb και με δύο σεζόν μέχρι τώρα.
Κάθε σεζόν ασχολείται και με μια διαφορετική ιστορία, αλλά υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής που λέγεται Ντετέκτιβ Julien Baptiste και έχει κερδίσει πλέον μια θέση ανάμεσα στους πιο αγαπημένους μου ντετέκτιβ ever.
baptiste

H πρώτη σεζόν ξετυλίγει την ιστορία της εξαφάνισης ενός πεντάχρονου αγοριού, που έκανε διακοπές μαζί με τους γονείς του στη Γαλλία το 2006. Οκτώ χρόνια μετά ο πατέρας του αγοριού επιστρέφει ξανά στην Γαλλία καθώς βρίσκει ένα νέο στοιχείο που του δίνει ελπίδα.

Ζητάει την βοήθεια του συνταξιούχου πλέον Julien Baptiste, που είχε αναλάβει την υπόθεση το 2006.
Οι σεναριογράφοι πολύ έξυπνα μας πηγαίνουν μπρος πίσω στο χρόνο.
Παρακολουθούμε την περίοδο αμέσως μετά την εξαφάνιση του παιδιού και την έρευνα που διαδραματίζεται στο παρόν.

dad_the missing

Ένα αστυνομικό δράμα τόσο ρεαλιστικό που σου κόβει την ανάσα.
Εξαιρετικές ερμηνείες καθώς οι χαρακτήρες και το πώς τους επηρεάζει ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι σε πρώτο πλάνο. Δεν μπορώ να κρύψω ότι συχνά έπιασα τον εαυτό μου να μπαίνει στη θέση των δύο γονιών και πραγματικά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
Meet_the_cast_of_The_Missing_series_2

Στη δεύτερη σεζόν, η ιστορία ξεκινά όταν το 2014 μια νεαρή κοπέλα καταρρέει στους δρόμους μια γερμανικής πόλης. Τελικά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για την Alice Webster, η οποία είχε εξαφανιστεί 11 χρόνια πριν.
Και πάλι οι σεναριογράφοι χρησιμοποιούν flashbacks και μας μεταφέρουν και στην περίοδο αμέσως μετά την εξαφάνιση.
Ο Ντετέκτιβ Julien Baptiste επιστρέφει και είναι αποφασισμένος να φτάσει στην αλήθεια.

second season girl

Αυτή τη δεύτερη σεζόν την είδα χωρίς ανάσα.
Και πάλι το κάστ εξαιρετικό αλλά ο Tchéky Karyo, ως Julien Baptiste κλέβει τις εντυπώσεις.
Αυτό που εντυπωσιάζει με αυτή τη σειρά είναι το ότι κρατάει καθηλωμένο τον τηλεθεατή όχι με τα εφέ ή με τον γρήγορο ρυθμό της αλλά με τα συναισθήματα που νοιώθει παρακολουθώντας.
Γιατί ταυτίζεται με τους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και μπαίνει στα παπούτσια τους σκεπτόμενος «τι θα έκανα εγώ αν….»

_____________________________________________________________________________________________________

fwtome

 

Αγγελική Μποζίκη – Bio
Είμαι η Αγγελική, μαμά του Πέτρου και σύντροφος του Μιχάλη και ζω στην Αθήνα. Μετά από χρόνια στο χώρο της Πληροφορικής τώρα είμαι κυρίως μαμά. Αλλά επειδή δεν μπορώ να είμαι μονο μαμά, διαβάζω πολύ, βλέπω ταινίες,σειρές και ακούω πολλη μουσική.
Ενίοτε ενθουσιάζομαι τόσο πολύ που γράφω για αυτά που με ενθουσιάζουν πολύ.