StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Δευτέρα

5

Οκτώβριος 2015

0

COMMENTS

Update – Εύα Σιαμπανοπούλου

Written by , Posted in Comments, Guest Stars, ThinkFree

Image by Kārlis Dambrāns

Έχω εντοπίσει ένα πολύ μεγάλο άγχος που έχει εισβάλλει στη ζωή μου τελευταία. Είναι το άγχος του update. Επομένως έχω βρει το καταλληλότερο μέρος για να το καταθέσω.

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να το εντοπίσω και καθυστέρησα αρκετά. Όχι πως έχω να σου προτείνω κάποια λύση. Μπορώ όμως να σου παρουσιάσω το πρόβλημα αναλυτικά.

Είμαι ιδανική στις παρουσιάσεις προβλημάτων. Καμιά φορά, καταλάθος, από την υπερβολική ανάλυση, βρίσκω και τη λύση. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου ποστ.

Το update με αγχώνει. Με αγχώνει πολύ. Το διαπίστωσα πρόσφατα. Ο φόβος του update είναι χειρότερος από το fomo. Ο φόβος του update είναι εξαιρετικά αγχωτικός. Έχει την εξής ιδιαιτερότητα: με κάνει να αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω χρόνο. Δεν έχω προλάβει καλά καλά να χρησιμοποιήσω ένα app και τσουπ! πετάγεται στο app store το update του.

Τα update είναι δομημένα έτσι ώστε να εμφανίζονται όλα μαζί συχνά το πρωί. Ξέρεις τι σημαίνει να ξυπνάς κι ένα κόκκινο νούμερο να ξεχωρίζει πάνω δεξιά στο app store;; Να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις το πρωί εκτός από την ώρα;

Update

Δε θέλω να σου περιγράψω την περίπτωση που βρίσκεσαι για ένα διάστημα κάπου χωρίς δίκτυο…Τρόμος. Μόλις επιστρέψεις στον πολιτισμό σκάνε όλα τα updates μαζί, ανελέητα και απαιτητικά. Σου μιλάω για ένα νέο είδος disorder. Πως πας να κοιμηθείς και δε μπορείς επειδή ένα κάδρο στο σαλόνι είναι στραβό; Αυτό. Απλά σε digital.

Δε μπορείς να ξεφύγεις από τα update. Όσα και να κάνεις σε μία μέρα, πάντα την επόμενη θα βρεις κι άλλο. Ή τη μεθεπόμενη. Το update δεν έχει προειδοποιητικό notification. Θα σου πεταχτεί εκεί που δεν το περιμένεις. Και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις.

Έχω φίλο που συστηματικά αρνείται να κάνει update. Όταν βρισκόμαστε το άγχος μου γίνεται μεγαλύτερο. Στην αρχή δεν έδινα σημασία. Τώρα περιμένω να πάει στην τουαλέτα, ν’ αρπάξω το κινητό του και ν’ αρχίσω να κατεβάζω το σύμπαν ώστε να εξαφανιστεί το κόκκινο νουμεράκι απ΄ την οθόνη του. Να είναι μια καθαρή οθόνη.

Δε θέλω κύριε update! Θέλω να χαρώ λίγο το app μου με την ησυχία μου. Να καταλάβω πως λειτουργεί, να το δοκιμάσω όταν θελήσω. Δε θέλω τον ψυχαναγκασμό του να μπω να δω τις αλλαγές του και να μην τις καταλάβω επειδή απλούστατα δεν είχα προλάβει να του δώσω το χρόνο που χρειάζεται. Θέλω το παλιό μου app. Λευτεριά στο previous version!

Προφανώς και υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από τα updates. Ονειρεύομαι ένα μέλλον που θα ξυπνάω το πρωί και θα βλέπω update στο τηλέφωνο που θα μετατρέπει το Ibiza σε A3…γλέντια…

Update

Σκέψου για παράδειγμα να είχαμε update στις σχέσεις. Να σου πεταγόταν η επόμενη, καλύτερη, βελτιωμένη έκδοση συντρόφου:

”Ορίστε, πάρε αυτόν! Ξέρει ήδη ότι σιχαίνεσαι πια τον caramel machiato και λατρεύεις τον americano, δε θα χρειαστεί να του το θυμίσεις ποτέ!”

(The new version fixes an issue with the coffee ritual…)

Τρομακτικό ε;

Ή update στα παιδιά. Τα είδες όλα με το πρώτο; Κρίμα! Αλλά:

This update contains bug fixes and improvements including:

→ social skills needed to prevent embarrassing Mom and Dad when you’re at the doctor, at the store or at Grandma’s house.

→ the sleeping habits issue puts them to sleep automatically the time you set the alarm, wakes them up accordingly in schooldays.

→ mutes them automatically when you’re on the phone with a friend (#pestenamefate…)

Υπάρχει πάντα και ο αντίλογος όπως αντιλαμβάνεσαι. Ας πούμε ένα update για το καπάκι της τουαλέτας θα ήταν πολύ χρήσιμο:

The new version fixes Τhe Issue with the toilet seat problem while it sends notifications about when you are going to pee.  (…!)

Εεε..;

όχι πες..

Πι.Ες  Προσοχή στο κενό ανάμεσα στο update και στο upgrade. Το bug του update είναι ότι είναι μη αναστρέψιμο. Όταν είναι update – upgrade είσαι τυχερός. Κάνουμε update στην εργένικη ζωή μας με την σχέση, την συμβίωση, το γάμο, το παιδί. Κάνουμε update στη δουλειά μας με αλλαγή θέσης, χώρου εγασίας όσο μπορούμε και σπάνια είναι upgrade στην Ελλάδα σήμερα. Εμείς σχεδιάζουμε τα update μας υποσυνείδητα ή συνειδητά και όσο οι συνθήκες μας το επιτρέπουν. Καλή αναβάθμιση.

_____________________________________________________________________

Ευα Σιαμπανοπούλου

Εύα Σιαμπανοπούλου – Bio

To καλύτερο σύντομο bio που θα μπορούσα να πω για μένα το έχω ήδη στο blog μου goneismecolikous.wordpress.com και είναι το εξής:

Προφανώς δεν είμαι η super μαμά. Αλλά μπορώ να αλλάξω πάνα στις 5 το πρωί, σε 26 δευτερόλεπτα, με φωτάκι νυχτός ενώ ο Billy the kid κοιμάται μπρούμυτα…

Αυτό είναι τεράστια αλήθεια διότι με είχα χρονομετρήσει αλλά το παιδί μου πια είναι 5 χρονών, δε φοράει πάνα τα τελευταία 3 χρόνια οπότε είμαι λίγο απροπόνητη..

Επειδή δε μπορούσα να συντάξω κάτι τόσο καλό ξανά μια και η έμπνευσή μου για το blog με έχει εγκαταλείψει, ζήτησα από τη φίλη και γνωστή ‘’mompreneure’’ του singleparent.gr Κυριακή Χαριτάκη να μου γράψει κάτι σύντομο και μου έγραψε αυτό:

Ξανθιά αλλά έξυπνη.

Μαμά που βγαίνει για ποτό και αδύνατη που τρώει γλυκά.

Όλες οι γυναίκες με ζηλεύουν.

Μη μου μοιασεις, αλίμονό σου!

Προφανώς και δεν είμαι αδύνατη που τρώει γλυκά. Καμία που τρώει γλυκά δεν είναι αδύνατη κι αυτές που λένε ότι τρώνε αλλά δεν παχαίνουν λένε ψέμματα.

Επίσης επειδή μου είπαν ότι πρέπει σε κάθε μίνι bio να έχεις κι ένα σοβαρό moto tag line, δεν έχω καλύτερο από αυτό του αμίμητου Τομ Ρόμπινς:

‘’Minds were made for blowing’’

(*εεεε..;;)