StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

26

Αύγουστος 2018

0

COMMENTS

Μην με ξυπνάς από τις 06:00 (και 20)

Written by , Posted in Comments, ThinkFree

Έλα μου, ντε!

Να το ξεκαθαρίσω από την αρχή.

Αυτό δεν είναι ένα ποστ γκρίνιας, επειδή αύριο αρχίζει η δουλειά.

Δεν είναι μόνο, ότι μπορεί να διαβάζει το αφεντικό , αλλά επειδή αγαπώ τη δουλειά μου, νιώθω ξεκούραστη και έτοιμη και ορεξάτη και χαίρομαι κιόλας.
Αυτό το άρθρο είναι ένα statement, που λέμε και στο χωριό μου.
Πέρασαν 23 ημέρες διακοπών και για άλλη μία φορά ΔΕΝ χόρτασα ύπνο και παραμονή πριν το γραφείο μία σωματική κούραση την έχω.

Όχι, όχι, δεν γκρινιάζω. Θα ήμουν αχάριστη. Είμαι ευτυχής που περάσαμε αυτές τις διακοπές.
Αφήστε με να σας τα πω, για να καταλάβετε.

Λοιπόν! Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Στις 04 Αυγούστου ξεκίνησε επίσημα η άδειά μου.
Στις 08 Αυγούστου πετούσαμε οικογενειακώς για Ρώμη. Yeaaaaahh!
Επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα, είχα πήξει ολίγον στην καθημερινότητά μου, είχα μπροστά μου 3 ημέρες να πλύνω ρούχα-σιδερώσω, να δω μήπως και έχω ξεχάσει κάτι, να φτιάξουμε…..ναι, εντάξει, θα’θελα…, να φτιάξΩ βαλίτσες, να μαζέψω-καθαρίσω το σπίτι (έχω και μία ψύχωση να το αφήνω τακτοποίημένο και καθαρό) και να οργανώσω πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμά μας στο ταξίδι (όχι, εντάξει, τους αφήνω να έχουν και επιλογές. Κάποιες στιγμές… :p ).

Και έρχεται η 8η Αυγούστου, που την περίμενα από το Δεκέμβρη, που είχαμε κλείσει το ταξίδι.
Φυσικά και εκείνη την ημέρα δεν κοιμήθηκα και ξύπνησα από τα χαράματα κι ας πετούσαμε το μεσημέρι.
Ξέρετε…Να τριπλοτσεκάρω, εάν έχουμε πάρει διαβατήρια – ταυτότητες κλπ, να ξαναδώ τις βαλίτσες κλπ κλπ κλπ κααααααααααααααααιιιι ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!
Φτάνουμε στη μαγευτική Ρώμη (θα σας τα πω σε άλλο άρθρο) και από εκείνη την ημέρα ξεπατωθήκαμε στο περπάτημα.
Φυσικά και δεν γκρινιάζω γιατί έτσι απολαύσαμε την πόλη. Την ευχαριστηθήκαμε.
Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι κοιμόμασταν αργούτσικα σωματικά κουρασμένοι και ξυπνούσαμε κάθε πρωί γύρω στις 07:00 – 07:30.
Ε, ψέμματα! ΞυπνούσΑ εκείνη την ώρα. Τα έτερα δύο μέλη της οικογένειας ξυπνούσαν μία ώρα αργότερα.
Μέχρι να σηκωθώ, να πλυθώ (μην μπλοκάρουμε και οι 3 στην τουαλέτα), να δω λίγο ειδήσεις παγκόσμιες – εγχώριες – ελληνικές, να μιλήσω με μηνύματα με φίλους και συγγενείς για το πως τα εξελισσόταν το ταξίδι, περνούσε μία ώρα.
Μετά έπρεπε να ετοιμαστούμε και να προλάβουμε το πρωινό του ξενοδοχείου.

Όταν επιστρέψαμε με το καλό από τη Ρώμη, κανονίσαμε να πάμε στους γονείς μου στη μαγευτική Εύβοια, να κάνουμε κανένα μπάνιο, γιατί ωραία τα ταξίδια στα εξωτερικά, αλλά αν δεν κάνεις μια βουτιά, δεν δεις λίγο ηλιοβασίλεμα και δεν φας μπριζόλα ψημμένη στο χτιστό φούρνο του μπαμπά μου, καλοκαίρι δεν το λες.
ΟΜΩΣ για να πάμε στην Εύβοια, έπρεπε να πλύνω όλα τα ρούχα που είχαμε πάρει μαζί μας, για να έχουμε κι ένα καθαρό βρακί να φορέσουμε, πέρα από το μαγιώ. Αυτό σημαίνει ότι τις 2 επόμενες ημέρες από το ταξίδι, έβαζα πλυντήρια, σιδέρωνα κλπ.
Φεύγουμε για τη μαγευτική Έύβοια. Οι γονείς μου θέλουν να ταξιδεύουν νωρίς. Αρκετά νωρίς. Πολύ νωρίς. Πάρα πολύ νωρίς!
06:00 εγερτήριο για να προλάβουμε το 1ο ferry boat. Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να προλάβουμε το 1ο, αλλά δεν θα άλλαζε κάτι να το συζητήσω. Κουτουλώντας ξεκινήσαμε το υπέροχο ταξίδι μας.
Πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα. Μπάνια, βουτιές, φαγητό, βιβλία, μουσικές, ωραία παρέα κλπ.

ΟΜΩΣ για να προλαβαίνουμε να κάνουμε μπάνιο και να τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι, ξυπνούσα κάθε πρωί στις 08:00, για να φάμε πρωινό με τη μικρή, να περάσει κανένα 2ωρο για να μπούμε για μπάνιο και να μουλιάσουμε, να βγάλουμε λέπια κλπ. Υπέροχα! Αλλά ξυπνούσα από τις 08:00.
Όταν επιστρέψαμε από την Εύβοια, είχα πρόγραμμα (αφού πλύνω – σιδερώσω τα ρούχα μας), να “ανοίξω ντουλάπες και συρτάρια”! ΟΪΜΕ!
Αυτό το κάνω μια φορά το χρόνο, για να ξεσκαρτάρω πράγματα – ρούχα, γιατί αν το αφήσω, κάπου εκεί μετά την Καθαρά Δευτέρα θα προσπαθούμε να μπούμε στο σπίτι, αλλά δεν θα ανοίγει η πόρτα από τα πράγματα που θα έχουν μαζευτεί.
Κερασάκι στην τούρτα, ότι με την επιστροφή ο αγαπημένος μου έπρεπε να απουσιάσει για επαγγελματικούς λόγους, τουτέστιν η πρωινή βόλτα των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων μας, που έχουν μάθει να την κάνουν γύρω στις 08:00 – 08:30, θα γινόταν από μένα ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Αντιλαμβάνεστε ότι για να ασχοληθώ με αυτά στις 08:30 – 09:00, θα έπρεπε να έχω φάει πρωινό (το πρωί πεινάω – αν δεν φάω, δεν κάνω τίποτα), ΑΡΑ ξυπνούσα με ξυπνητήρι στις 08:00! Μέχρι σήμερα…

Οχι! Δεν γκρινιάζω, γιατί περάσαμε όμορφα και νιώθω ευγνώμων από τα βάθη της καρδιάς μου!
Όμως, ρε φίλε, ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ!
Οπότε αφήστε να κάνω αυτό το statement και να περιμένω τα Χριστούγεννα, για τα οποία κάνει countdown ήδη η λατρεμένη μου συννεφοξαδέρφη.

Καλή Σεζόν, να έχουμε!

Εύχομαι να κοιμηθώ τα Σαββατοκύριακα που έρχονται.
Πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις βόλλεϊ και τα κολυμβητήρια της κόρης.
…….Δηλαδή τα επόμενα 2 μοναδικά Σαββατοκύριακα. …..Σνιφ! Ας είναι αυτά.  Από το τίποτα….
120 ημέρες για τα Χριστούγεννα. (Θα κοιμηθώ τότε ή θα θέλω να κάνω κανένα τραπέζι ξερωγώ και θα είμαι “κομμάτια” πάλι; )

#ΕπεράσαμΌμορφαΌμορφαΌμορφα

Image via hysteria.gr