StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Σάββατο

5

Σεπτέμβριος 2015

0

COMMENTS

Αντίο, House.

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

(*Αναστεναγμός!*)

Τελείωσα όλα τα επεισόδια της σειράς House M.D.

176 επεισόδια και το Swang Song.

Εάν υπολογίσετε ότι όλα αυτά τα παρακολούθησα μέσα σε ένα χρόνο, το λες σχέση. Δεσμό.

Ξέρω, ότι άργησα πολύ να τη δω κι αυτό είχε και τα καλά του και τα κακά του.

Το καλό ήταν ότι είχα 177 επεισόδια έτοιμα να τα δω μαζεμένα, όπως μου αρέσει.

Το κακό ήταν ότι έχουν περάσει 2-3 χρόνια από τότε που τελείωσε η σειρά και την ένταση κάποιων επεισοδίων δεν είχα με ποιόν να τη μοιραστώ άμεσα.

Μέχρι να πω σε κάποιον φίλο μου για το επεισόδιο και να του θυμίσω τί έγινε και τί είπε ο House κλπ, ξεθύμαινε το της έντασής μου.

Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα.

ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ HOUSE ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΩ!!!

Μπουχουχουχουχουοχουυυυυ!!

Αμέσως μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο, άρχισα να ψάχνω κι άλλα στοιχεία για τον καταπληκτικό Hugh Laurie .Για τη ζωή του και την οικογένειά του κυρίως. Για την καλλιτεχνική του ιδιότητα, το είχα ψάξει το θέμα πολύ νωρίτερα.

Βρήκα συνεντεύξεις του στο youtube, φωτογραφίες, λόγια κλπ.

Όμως..δεν…δεν. Εγώ δεν είμαι ερωτευμένη με αυτόν το ευγενικό, γλυκό καλλιτέχνη.

Είμαι ερωτευμένη με τον Gregory House.

Είναι η αρρώστια της συμπεριφοράς που μαγνητίζει; Είναι η δύναμη του μυαλού του και το ότι ξέρει να διαβάζει τους ανθρώπους και βρίσκεται σχεδόν πάντα ένα βήμα μπροστά; Είναι γιατί είναι προβληματικός; Είναι γιατί….;

Θα μπορούσα να καταγράφω πολλά.

Στη συγκεκριμένη σειρά βρήκα κάπου τον εαυτό μου.

Θα μπορούσα να είμαι ο Wilson.

HOUSE 7

 

Έχω υπάρξει με κάποιο τρόπο ο Wilson σε μια φιλία και γι’αυτό το λόγο νιώθω απόλυτα τον κολλητό φίλο του House.

Σίγουρα αυτές οι σχέσεις είναι σαδομαζοχιστικές αλλά….να πάρει, κρύβουν αγάπη.

Εκφράζονται περίεργα και 9 στις 10 φορές δεν μπορούν να τις κατανοήσουν οι υπόλοιποι, αλλά  μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ίσως και από τις πιο δυνατές.

Κάτι που αποδεικνύεται και στο τέλος, αλλά θα σποϊλάρω με προειδοποίηση πιο κάτω.

Η σειρά έγινε μια από τις πιο αγαπημένες μου.

  1. Ξεκίνησα να την παρακολουθώ, γιατί μου την σύστηναν φίλοι μου, που εμπιστεύομαι το γούστο τους. Επειδή οι τηλεοπτικές σειρές είναι πάαααρα πολλές και στη διαλογή κάπου χανόμαστε στη μετάφραση, η γνώμη ενός φίλου είναι καταλυτική. Αφήστε που μετά έχετε και κάποιον να τη συζητήσετε. Εχμ…Αν τη δείτε έγκαιρα. (βλ. πιο πάνω)
  2. Εκπαδευτικοί λόγοι: Γενικώς αγαπώ τις σειρές με ιατρικά θέματα. Γι’αυτό και παλιά παρακολουθούσα το er (όταν τον Τζώρτζ τον Κλούνεϊ δεν τον ήξερε ούτε η μαμά του), το Grey’s Anatomy (που στα τελευταία σήζον παρακαλάω να τελειώσει-κούραση), το Scrubs (χμ….που δεν το έχω τελειώσει), το Nip Tuck (για να καλύψουμε και τα του πλαστικού) …και δεν θυμάμαι άλλο. Επειδή τα περισσότερα επεισόδια του House M.D. τα έβλεπα με αγγλικούς υπότιτλους, έμαθα πολλούς ιατρικούς όρους στα Αγγλικά. Κι έχω μια άνεση τώρα πια, όσο να το κάνεις.  MRI, sarcoidosis, lupus κλπ όξω από δω.
  3. O House είναι ο γιατρός που θα ήθελα να υπάρχει κάπου εδώ κοντά. Τα τελευταία 2 χρόνια πολύ αγαπημένοι μου άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν με την υγεία και χάθηκαν χωρίς να υπάρχει λύση στο πρόβλημά τους. Το παραδέχομαι,  όσο γελοίο κι αν σας ακούγεται, πως τις πιο δύσκολες ώρες του λατρεμένου θείου μου και σε στιγμή απόγνωσης το είπα : “Πού είσαι, ρε House;”.
  4. Αυτός ο ήρωας είναι πανέξυπνος, λέει την αλήθεια που βλέπει και σκέφτεται χωρίς περιστροφές και δισταγμούς, έχει χιούμορ, είναι ανατρεπτικός, απρόβλεπτος, γεμάτος εκπλήξεις κι εγώ τον έχω αγαπήσει για όλα αυτά. Γίνεται κακότροπος, απότομος, σκληρός, γιατί είναι ένα πληγωμένο παιδί. Φέρεται ακριβώς όπως ένα 5χρονο που είναι δυστυχισμένο και δεν αφήνει κανέναν να το προσεγγίσει. Όταν το κάνει, απογοητεύεται και κλείνεται ακόμη περισσότερο ή λέει “Τώρα θα σου δείξω εγώ” και ….δείχνει π.χ. γκρεμίζοντας το σπίτι σου. Ακόμη και τον πιο κολλητό αγαπημένο άνθρωπο της ζωής του, τον Wilson, τον παιδεύει γιατί αυτό μόνο ξέρει να κάνει. Φοβάται τις σχέσεις. Φοβάται να δείξει, τί νιώθει και όταν το αποφασίζει δεν ξέρει πώς να φερθεί. Ο House είναι…broken. Κι αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο μου κι αυτό είναι μείον μου κι αυτό είναι μείον μου. Μην γνωρίσω τέτοιο άθρωπο, κόλλησα.
  5. Η φιλία House – Wilson  είναι μια σχέση που καταλαβαίνω και ένας από τους λόγους που αγάπησα αυτή τη σειρά. Γίνεται εκνευριστικός, φέρεται εγωιστικά, παρεμβαίνει αυθαίρετα και χωρίς να πάρει άδεια σε κάθε τομέα της ζωής του φίλου του, ΑΛΛΑ γιατί α) του το επιτρέπει και β) κατά πολύ πολύ βάθος η κάθε του παρέμβαση στη ζωή του Wilson έχει μια βάση ενδιαφέροντος για εκείνον. Εκδηλώνει μια υπερπροστατευτική διάθεση, γιατί τον ξέρει καλά και τον νοιάζεται πολύ. Γνωρίζοντας ότι ο  φίλος του είναι ευαίσθητος, τρυφερός, εύκολο θύμα κλπ,  προσπαθεί να τον γλιτώσει από απογοητεύσεις, κάνοντας όλα αυτά τα εκνευριστικά παρεμβατικά και αυθαίρετα χωρίς να του αφήνει την επιλογή να πράξει μόνος του. Αλλά (επανέρχομαι στο α) του το επιτρέπει κι ο Wilson. Όχι ότι ο House δεν παίρνει από μόνος του το δικαίωμα για να παραβεί προσωπικά δεδομένα, ιδιωτικότητα κλπ για όποιον άνθρωπο θέλει, συνεργάτες, ασθενείς κλπ. Εύκολα.HOUSE 16.  Ο House δεν είναι ποτέ δεδομένος και  αυτό σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω τον κάνει γοητευτικο. Αφήστε που το αξύριστο ατημέλητο look πολύ το γουστάρω. (*Αναστεναγμός!*) Μετά είδα τον Hugh Laurie ξυρισμένο και μου πέρασε.

HOUSE 2

Σαφέστατα δεν ήταν όλα τα επεισόδια το ίδιο δυνατά και με τόσες συγκινήσεις, αλλά όλα είχαν κάτι.

8 season με ένα σωρό ακραίες και ριψοκίνδυνες καταστάσεις, όπως είναι και ο χαρακτήρας του ήρωα.

Όταν έλεγα ότι παρακολουθούσα τη σειρά, πολλοί μου έλεγαν ότι ο House είναι μισάνθρωπος.

Ε, διαφωνώ. Δεν είναι μισάνθρωπος.

Σαφέστατα αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον το κάθε περιστατικό ως έναν ακόμη γρίφο που πρέπει να λύσει, αλλά αυτή η λύση σώζει μια ζωή.

Ο House αγαπάει. Δύσκολα, αλλά πολύ. Και το αποδεικνύει.

Άγαρμπα και ίσως αφού έχει πληγώσει τους ανθρώπους που αγαπάει, αλλά αγαπάει.

Το φίλο του, την Cuddy, τους συνεργάτες του.
(Να σημειώσω, ότι όπως σε όλες τις σειρές το σύνολο των συντελεστών είναι που δημιουργεί το αποτέλεσμα και ήταν όλοι οι υπέροχοι. Και ήταν και μια σειρά με καλούς guest.)

HOUSE 6

Πολύ Spoiler Alert.

Το τέλος της σειράς αποδεικνύει την αγάπη του. (Ε, ναι! Δάκρυσα!)

Θα μπορούσε να τελειώσει με τον House να σκοτώνεται στην πυρκαγιά της αποθήκης.

Βέβαια δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Πίστευα ότι ήταν πολύ λίγο ένα τέτοιο τέλος σε μια τέτοια σειρά.

Κι είχα δίκιο.

 

HOUSE 3

Ομολογώ ότι δεν ήταν ένα τέλος που με συγκλόνισε και το σκεφτόμουν μετά για μέρες.

Ούτε ότι με απογοήτευσε. Απλά περίμενα κάτι πιο δυνατό.

Στο τέλος της σειράς όμως δικαιώνεται ο ήρωας, αποδεικνύοντας την αγάπη του στο φίλο του.

Τα “καίει” όλα για να ικανοποιήσει την επιθυμία του φίλου του για τους  5 μήνες ζωής που του απομένουν.

Γιατί τον αγαπάει.

Έτσι είναι ο House.

Θα μου λείψει, να πάρει. Σνιφ!

 

HOUSE 4

 

#seriesILove