StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

8

Νοέμβριος 2015

0

COMMENTS

Ο Τρυποκάρυδος- Ω, ω, σπαγκέτι!

Written by , Posted in Books, Timeline

Αν δεν διαβάσεις τον “Τρυποκάρυδο” του Τομ Ρόμπινς, δεν πρόκειται να καταλάβεις τη μακαρονοπροσφώνηση της Βασίλισσας Τίλλι. Όσοι το έχουν διαβάσει, αυτή τη στιγμή χαμογελούν. 😉
Τελειώνοντας την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου, στενοχωρήθηκα για 2 λόγους.

Ο πρώτος έχει αυτή την αίσθηση του γλυκόπικρου, όταν  αποχαιρετάς έναν αγαπημένο φίλο σου γνωρίζοντας, πως θα κάνεις πολύ καιρό να τον ξαναδείς (μέχρι να αποφασίσεις να το ξαναδιαβάσεις) και ο 2ος αυτός της απογοήτευσης, αφού το δικό μου αγαπημένο αντίτυπο είναι ελαφρώς φθαρμένο κι εγώ τα προσέχω τα βιβλία μου.

Έχοντας περάσει ένα διάστημα σε τρελούς ρυθμούς, είχα τον “Τρυποκαρυδο” μαζί μου, να με κάνει να ξεφεύγω και να αποσυμπιέζομαι. Ήταν πάντα μαζί μου, στην τσαντα μου.

Aπό τις πρώτες σελίδες στεναχωριέμαι, γιατί θα τελειώσει. Αλλά από την άλλη κάποια πράγματα για να παραμένουν ωραία, πρέπει να έχουν τέλος. (Τί μ’έπιασε; Λες να μου παραέπεσε κανέλλλλα στον καφέ; )

Posted by Chichi Mdou on Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

 

Ο “Τρυποκάρυδος” πολλές φορές στοιβάχτηκε, “στραμπουλήχτηκε” και πιέστηκε ενώ έψαχνα βιαστικά το tablet μου για να δω ένα επείγον email και στριμωχνόταν κάποιες φορές παρέα με τη φωτογραφική μου.  Δεν ήθελα να τον αφήσω στο σπίτι. Ακόμα κι όταν δεν είχα πολύ χρόνο, ήθελα να διαβάσω έστω μια σελίδα. Να παρακολουθήσω την απίθανη ιστορία αγάπης και να χαμογελάσω.

Αυτό το συναίσθημα έχω από το έργο του Ρόμπονς. Χαμόγελο και έκπληξη, για τον τρόπο που εκφράζει βαθιές σκέψεις.

Αλλά και τα 3 βιβλία του που έχω διαβάσει, μου δημιούργησαν αυτά τα συναισθήματα.

Αυτός ο συγγραφέας καταφέρνει να μιλήσει για τα σοβαρότερα θέματα, που απασχολούν τον άνθρωπο με το ευφάνταστο χιούμορ του και μια αφοπολιστική έκφραση της αλήθειας, που μπορεί να παρουσιάσει γυμνές σκηνές (με και χωρίς εισαγωγικά) χωρίς να σοκάρουν. Είναι τόσο φυσιολογικά όλα και το Τομ Ρόμπινς πετυχαίνει να το δείξει στα μάτια σου μπροστά.

Όπως ένας κατά τα άλλα αντισυμβατικός από πολλές απόψεις έρωτας.

Μια απίθανη ιστορία αγάπης, αυτή του Τρυποκάρυδου και της πριγκίπισσας Λη-Τσέρι.

Ένας έρωτας που μπορεί να περνάει και μέσα από ένα πακέτο τσιγάρα Κάμελ.

(Το σημείο που ο Ρόμπινς περιγράφει τη σκέψη της Λη-Τσέρι σχετικά με τις πυραμίδες και το πακέτο με τα τσιγάρα, δεν μπορεί να το συλλάβει εύκολα ανθρώπου νους- το διάβασα 4 φορές. Αυτό. -)

Για τη δική μου ματιά το “απίθανη” ως προσδιοριστικό έρχεται να υπογραμμίσει τον χαρακτήρα του “καταπληκτικού” και όχι του “σπάνιου”. Όλα είναι πιθανά να συμβούν και ιδίως όταν πρόκειται για έρωτα.

Ο έρωτας που δεν χαρίζεται, κερδίζεται με μυστήριο, ρίσκο και εντάσεις.

Ο έρωτας είναι “εκρηκτικός”.

Στον “Τρυποκάρυδο” είναι και εκρηκτικός. 😉

 

Κρατώ το βιβλίο στα χέρια μου και σκέφτομαι, ότι αν συναντούσα τον Τομ Ρόμπινς, θα το έβλεπε και θα μου έκλεινε το μάτι.  Οπότε αφήνω την απογοήτευσή μου για το ελαφρώς τσακισμένο βιβλίο μου στην άκρη και το βάζω στη βιβλιοθήκη μου με ένα πονηρό χαμόγελο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αίολος.

#booklover