StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Πέμπτη

20

Νοέμβριος 2014

3

COMMENTS

Συνωμοσίες του σύμπαντος!

Written by , Posted in Books, Comments, ThinkFree, Timeline

“Όταν θέλεις κάτι πολύ,  όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το καταφέρεις.”,  λέει στο βιβλίο “Ο Αλχημιστής”  ο Πάουλο ΚοέλιοΚοέγιο; Πώς είναι το σωστό,  βρε παιδιά; Δεν κθέρω τόθο καλά ιθπανικά. Περ Φαβόρ!).

Κάθε φορά που το ακούω αυτό, μου θυμίζει λίγο αυτό που κάναμε, όταν ήμασταν πολύ μικρά παιδιά.

Όταν προκαλούσαμε κάποια ζημιά, κλείναμε δυνατά τα μάτια, σφίγγαμε τις γροθιές και λέγαμε από μέσα μας “Όταν ανοίξω τα μάτια, το βάζο της μαμάς που έσπασα, θα έχει κολλήσει!”.

Μετρούσαμε και μέχρι το 3-5-10 ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς και μετά ανοίγαμε τα μάτια.

Και παρά το γεγονός, ότι το βάζο ποτέ επιδιορθωθηκε έτσι μαγικά, εμείς συνεχίζουμε να το λέμε.

Δεν ακυρώνω τις δυνάμεις και τα θετικά vibe που μπορεί να έρχονται από το περιβάλλον, τη φύση  αλλά και τους ανθρώπους (κυρίως) γύρω μας, αλλά όπως έλεγαν και οι σοφοί αρχαίοι έλληνες : “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”.

Δηλαδής, να εύχεσαι κάτι πολύ, αλλά κούνα κι εσύ λίγο το χεράκι σου, αν θες να το πετύχεις το όνειρο.

Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μεταφυσικές κι άλλες τέτοιες δυνάμεις (κι εγώ έχω ανεπτυγμένο ένστικτο – δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνω και δεν κουνάω ποτήρια και δεν στραβώνω κουτάλια).

Επίσης δέχομαι, ότι η γη δέχεται πιέσεις – δυνάμεις – ρεύματα κλπ και αλλαγές λόγω των κινήσεων των πλανητών στο διαστημα (ναι, ναι, διαβάζω και ζώδια).

Όμως μετά από 4 δεκαετίες ζωής μπορώ να πω, πως αυτό το απόφθεγμα του Πάουλο είναι πολύ ρομαντικό.

Επίσης μου δίνει την αίσθηση, ότι λέγεται είτε γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα ή δεν θέλουμε να προσπαθήσουμε, γιατί φοβόμαστε να τολμήσουμε και δειλιάζουμε να δοκιμάσουμε μπροστά στην πιθανή αποτυχία.

Δεν πιστεύω, ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, βαριέσαι να το προσπαθήσεις.

Όταν θέλεις κάτι πολύ, έχεις απίστευτη όρεξη και διάθεση!

Άρα, όχι! Πιστεύω ότι αυτό το απόφθεγμα είναι τα πάντα εκτός από ατάκα που χρησιμοποιούν οι τεμπέληδες (γιατί το έχω διαβάσει κάπου αυτό).

Όταν τρελαίνεσαι για κάτι, δεν βαριέσαι!

Όταν θέλεις κάτι πολύ, δεν κοιμάσαι από την υπερένταση και ανυπομονείς να συμβεί.

Εάν θέλεις όμως να συμβεί, κάνε κάτι!

Κάνε την προσπάθεια, κάνε την πράξη και μετά έλα να κλείσουμε μαζί δυνατά τα μάτια σφίγγοντας τις γροθιές μας και μετρώντας μέχρι το 3, για να έχει καλή εξέλιξη αυτό που προσπάθησες.

Κι αν δεν έχει, μην “μασάς”!

Προσπάθησε πάλι!

Εξάλλου σκέψου, ότι μέχρι να συνεννοηθεί και να συνομωτήσει το άπειρο, θα έχεις χάσει ίσως την ευκαιρία της ζωής σου περιμένοντας.

Γι’αυτό σου λέω. Άσε τον Πάουλο να λέει.

Είχα διαβάσει το βιβλίο (ούτε που θυμάμαι πότε).

Έκανα μία αναζήτηση και βρήκα στα βικιφθέγματα άλλες φράσεις – σκέψεις από το ίδιο βιβλίο, που με βρίσκουν πιο σύμφωνη.

Και έρχομαι κι αναρωτιέμαι, γιατί , ρε φιλαράκι, δεν πήραμε κάποια από τις άλλες φράσεις του βιβλίου να την κάνουμε “σημαία”; Ε;

Να σου  θυμίσω μερικές:

(Πηγή: Ο Αλχημιστής, εκδ. Εκδόσεις Λιβάνη – 1996)

  • Κάποια στιγμή χάνουμε την ικανότητα να ελέγχουμε τη ζωη  μας και βρισκόμαστε στο έλεος της μοίρας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα του κόσμου.σελ. 42  (Α, μα γειά σου!)
  • Όταν αγαπά κανείς, τα πράγματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο νόημα. σελ. 160  (Αυτό, δηλαδής, γιατί το περάσαμε στο ντούκου;E; )
  • Η ζωή έλκει την ζωή. – σελ. 186 (Πες τα, χρυσόστομε!…Εντάξει, είπαμε διαφωνώ μαζί του, αλλά όταν λέγεται κάτι καλό, να το παραδεχόμαστε!)
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθεις. Μέσα από τη δράση. – σελ. 198 (Τα βλέπεις; Όχι, πες! Πες! Θα κάθεσαι να περιμένεις; )
  • Η πιο σκοτεινή ώρα είναι εκείνη πριν την ανατολή. – σελ. 207 (Άσχετο, αλλά μου άρεσε και το άφησα!)
  • Ό,τι κι αν κάνει ο άνθρωπος πάνω στη γη, παίζει πάντα τον κύριο ρόλο στην ιστορία του κόσμου. Και συνήθως δεν το ξέρει. – σελ. 243  (Και μετά μου λες εσύ για δύναμη του σύμπαντος κλπ..Ο άνθρωπος! Το λέει και ο Πάουλο!) 

Να μου έλεγε κάποιος, ότι για γίνει κάτι που θέλεις πολύ χωρίς να κάνεις κάτι, ότι χρειάζεται να συνομωτήσουν ο Iron Man, ο Superman, ο Hulk, ο Thor και άντε και η Black Widow, θα το θεωρούσα πιο λογικό. :p