StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Τετάρτη

24

Ιούλιος 2019

1

COMMENTS

Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών – Σόνια Σαουλίδου

Written by , Posted in Books, Timeline

Όταν παίρνω στα χέρια μου ένα βιβλίο κάποιου δημιουργού, που γνωρίζω και εκτιμώ, σαφέστατα και είμαι θετικά διακείμενη.
Oφείλω  όμως να ομολογήσω πως όταν ξεκινώ μία τέτοια ανάγνωση, υποσυνείδητα γίνομαι και πολύ αυστηρή.

Μία τέτοια εμπειρία έζησα πριν λίγο καιρό, όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο “Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών” της Σόνιας Σαουλίδου.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τη Σόνια, να την γνωρίσω σαν άνθρωπο και να την εκτιμήσω για πολλούς λόγους.
Η δημιουργικότητά της και η σύνθετη σκέψη της, που την εκφράζει πάντα απλά ήταν και είναι μία από τις ικανότητες, που θαυμάζω σε εκείνη.

Χάρηκα πολύ, λοιπόν, όταν διαβάζοντας το βιβλίο της Σόνιας διαπίστωσα αρχικά για άλλη μία φορά το πόσο όμορφα διαχειρίζεται το λόγο στη διήγησή και στις περιγραφές και βρήκα μεγάλο ενδιαφέτον στο σπονδυλωτό της ιστορίας της (που μου φαίνεται ότι δημιουργικά πρέπει είναι εξαιρετικά δύσκολο).

Όμως πριν προχωρήσω, ας δούμε μαζί τί γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου :

ΜΑΪΟΣ 2017 – ΒΑΜΠΑΛΝΙΝΚΑΑΣ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Η Ανίκε Κλέιζα δίνει τη μάχη της με το χρόνο γράφοντας γράμματα σ’εκείνον που απουσιάζει  κι ο ντετέκτιβ Στάουσκας της υπόσχεται πως πριν η ελπίδα εκπνεύσει, εκείνος θα έχει καταφέρει να διaλευκάνει το μυστήριο των είκοσι χρόνων. Δολοφονία ή εγκατάλειψη;
ΜΑΪΟΣ 2017 – ΚΕΪΠ ΚΟΡΑΛ, ΝΔ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Ο κύριος Φρανκ Ντέλακρε βγάζει τον σκύλο του τον Όλαφ την καθιερωμένη πρωινή βόλτα. Εκεί, στο δάσος της Πάιν Άιλαντ, μέσα στην πυκνή ομίχλη, το πεντάχονο μπασέ χάουντ θα οδηγήσει το τυφλό αφεντικό του στο πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Η μικρή πόλη του Κέιπ Κόραλ με τις λευκές αμμουδιές, τα εντυπωσιακά φοινικόπτερα και την πυκνή τροπική βλάστηση μετατρέπεται σε κόλαση. Τρεις νεκρές γυναίκες και ένας μανιακός δολοφόνος που αφήνει την υπογραφή του: ακέφαλες μαριονέτες, ντυμένες στα λευκά.
Η Σοφία, η Ανίκε και η Πατρίσια ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές για να φτάσουν στο ίδιο μυστικό, ανακαλύπτοντας που κρύβεται ο θίασος του κακού. Ένα παιχνίδι εξολόθρευσης αρχίζει κι ενώ τα πιόνια έχουν στηθεί για τη μάχη, το παρελθόν θα ανατρέψει τα πάντα. Κάποιος περίμενε χρόνια για να
εκδικηθεί.

Το βιβλίο είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που όμως δεν στέκεται στο μυστήριο των εγκλημάτων.
Βαθαίνει περισσότερο στις ανθρώπινες σχέσεις και με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται μονοδιάστατη η παρακολούθηση των ιστοριών που συνθέτουν τη μία βασική. Οι τρεις ηρωίδες, Σοφία – Ανίκε – Πατρίσια καταγράφουν γεγονότα συνδυάζοντας προβληματισμούς και  ανησυχίες, συμπαρασύροντας μαζί  και τον αναγνώστη.
Η ιστορία γίνεται όλο και πιο σκοτεινή και απρόβλεπτη και κρατά το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Οι περιγραφές είναι τόσο άμεσες, που σε μεταφέρουν από τη Φλόριντα, στη Λιθουανία και από το τώρα στο παρελθόν απλά ξεφυλλίζοντας τις σελίδες.

Το βιβλίο “Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών” της αγαπημένης μας Σόνιας Σαουλίδου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ωκεανίδα.
Καλότάξιδο, Σόνια μου!

#booklover