StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Τρίτη

17

Μάρτιος 2015

0

COMMENTS

Το bachelor party μου στο θέατρο “Φόνισσες” της Παπαδιαμάντη.

Written by , Posted in Check In, Moments, ThinkFree, Timeline

Διαβάζοντας τον τίτλο, όσοι δεν με ξέρετε θα φαντάζεστε ότι έκανα bachelor party για τον επικείμενο γάμο μου στη θεατρική παράσταση “Οι Φόνισσες” της Παπαδιαμάντη.

Όσοι με γνωρίζετε, θα έχετε μπλοκάρει λίγο, καθώς αυτό το bachelor party έγινε πριν από αρκετά χρόνια και όχι σε θεατρική παράσταση. Για τα πανηγύρια ήμουν, όχι για θεατρική παράσταση.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ηθοποιός Σοφία Βογιατζάκη είναι φίλη μου. Κολλητή μου φίλη εδώ και αιώνες και έχουμε περάσει μαζί πάμπολλα και σημαντικά, μην τα πούμε τώρα, δεν είναι σωστό.

Σημαντικό γεγονός της ζωής μου, ο γάμος μου και εννοείται έπρεπε να κάνουμε ένα bachelor, στο οποίο δεν ήθελα στριπτιζάδικα (δεν τα μπορώ), δεν ήθελα πυτζάμα party (κατακαλόκαιρο; ), δεν ήθελα μπεκρουλιάσματα (αποτοξίνωση να φαίνομαι όμορφη η νύφη),  μην σας τα πολυλογώ, η παρέα επέλεξε μπουζουκοκατάσταση. Δεν είχε μείνει και τίποτε άλλο…

Το μόνο μπουζούκι που ήταν ανοιχτό εκείνη την περίοδο ήταν του Πλούταρχου.  Δεν ήταν η καλύτερή μου, αλλά…οκ! Ήταν στα πάνω του. Ξέρετε. Τότε που “Αχ, κορίτσι μου” και “Φυσάει πολύ απ’το σπασμένο μου το τζάμι, ζακέτα να πάρεις, Γιάννιιιη” κλπ

Πηγαίνουμε στο μπουζούκι, τραπέζι πάνω στην πίστα (κυριολεκτικά-γιατί μπήκε πρόσθετο-δεν είχε άλλο χώρο, μάνα μου-ευτυχώς τα κανόνισε η Ιωσηφίνα) και βέβαια στα πλαίσια του τζέρτζελου και της διασκέδασης (δυστυχώς υπάρχουν πειστήρια), πήρα και το μικρόφωνο, βγάζω και φωτογραφίες (τα πειστήρια που έλεγα…) με όλες τις φίλες και εννοείται και με τη Σοφία.

Τελειώνει αυτό.

Παντρεύτηκα. Να ζήσουμε. Καλούς απογόνους.

Ξεχάστηκε, λέω.

Ποιός θα θυμάται πια το δικό μου bachelor;

Λέω.

Νόμιζα……

………

Ξεκινά πέρυσι η παράσταση “Οι Φόνισσες” της Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και μιλάω με τη Σοφία,  στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Μαθαίνω διάφορα και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο μου λέει:

“Α, ! Δεν σου είπα! Στην παράσταση παίζεις κι εσύ! Χαχαχαααααααααααααααααααααα (το γνωστό γέλιο της Σοφίας)”…….

(Κλείνει η παρένθεση με το γάργαρο γέλιο της, που ήταν αφορμή να μην περνάμε από πουθενά απαρατήρητες. Δεν μας έβλεπαν. Μας άκουγαν. :p)

Μπαρδόν;

“Να, σε κάποιο σημείο της παράστασης προβάλλεται στο videowall ένα ταινιάκι με φωτογραφίες και μεταξύ αυτών έχω βάλει και αυτή, που έχουμε βγάλει με τη Ρόζα στο bachelor party σου! Χαχαχαααααααααααααααααααααα (το γνωστό γέλιο της Σοφίας) (Επανάληψη) “….

Κανονικά εδώ ακούγεται “Τουυυυτ – τοοοουτ-τοοοουτ- τοοοοουυυυτ!” ήχος από τηλέφωνο που κλείνει και έχω βρεθεί στο σπίτι της να την ξεμαλλιάσω, αλλά έχω μάθει πια.

Έπρεπε, λέει, να συμπεριλάβει, λέει, και μια φωτογραφία, λέει,  με φίλες της, λέει και βρήκε αυτή.

Μάιστα!

Της είπα, βέβαια, το γνωστό “Πάλι εμένα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις για να έχεις επιτυχία” και το μόνο που έκανα ήταν ένα σαματά, γιατί δεν ήταν το όνομά μου στη μαρκίζα. :p

Την προηγούμενη χρονιά δεν κατάφερα, να πάω να παρακολουθήσω το έργο (ξέρετε, αυτό που κάθε φορά κανονίζεις και όλο κάτι γίνεται).

Το έργο σημείωσε μεγάλη επιτυχία (αφού παίζω κι εγώ :p), πήγα και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζω και για 2η χρονιά.

Αποφασίσαμε να το κανονίσουμε από νωρίς για να με δω…ε….να δω την παράσταση της φίλη μου, οπότε και λίγο καιρό πριν πήγαμε φίλοι να με καμαρώσουμε…….ε…..να ΤΗΝ καμαρώσουμε.

H παράσταση έχει ξεκάθαρα τη σκηνοθετική σφραγίδα του Αλέξανδρου Ρήγα (υπογράφει το σενάριο μαζί με το Δημήτρη Αποστόλου).

Σε όλη την παράσταση θα αναγνωρίσετε το ύφος της δουλειάς του σκηνοθέτη με τους φρενήρεις ρυθμούς  και τις ατάκες, που ξέρουμε από όλες τις τηλεοπτικές και θεατρικές του επιτυχίες.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Σοφία Βογιατζάκη (φίλη μου-φίλη μου),  Eλένη Καστάνη, Mπέση Μάλφα, Ταμίλλα Κουλίεβα, Τζένη Μπότση, Παρθένα Χοροζίδου, Ρέα Τουτουντζή, Πατρίκιος Κωστής και η Τζέση Παπουτσή.

Όλες υπέροχες! Δεν ξέρω για ποια να πρωτοπώ! Όλες!

Ε, ναι! Κι εγώ στα δέκατα του δευτερολέπτου που φαίνομαι.

(Είναι παράσταση για μεγάλους. Δεν θα έπαιρνα μαζί μου κάποιο μικρό παιδί.)

Το κείμενο με έντονο χρώμα επιθεώρησης, καυστικό, αλλά και με φράσεις όπως :

“Ο κόσμος είναι πολύ στενός, για να μην μπορούμε να αγκαλιαστούμε” (Σεφέρης)

και το “Όταν παίρνεις, γεμίζουν τα χέρια σου. Όταν δίνεις, γεμίζει η ψυχή σου.”

Πάρτε μια ιδέα για την υπόθεση :

Έξι γυναίκες θύτες. Η καθεμία έχει σκοτώσει και από κάποιον όχι και τόσο αθώο μόνο και μόνο για να αποκαλυφθεί ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και τις περισσότερες φορές δεν είναι πράγματα, αλλά αξίες, αισθήματα, χαμόγελα, άνθρωποι – γνωστοί και άγνωστοι για να σε προστατεύσουν και να σου συμπαρασταθούν όταν τους χρειαστείς.
Έξι γυναίκες που «έχουν τόσο σώας τας  φρένας…», ώστε μηχανεύονται και επικαλούνται κάθε λογής ψυχικές ασθένειες προκειμένου να αποδείξουν ότι έδρασαν χωρίς φρένα και να αποφύγουν την καταδίκη τους. Μία εισαγγελέας-ψυχίατρος, η βοηθός της με ειδικότητα αναπαραστάτρια φόνων που υποστηρίζει ότι είναι εγγονή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και ένας αστυνομικός καλούνται να σταματήσουν τα σχέδια των φονισσών και να τις αποκαλύψουν. Τα πράγματα όμως δεν έρχονται έτσι όπως τα σχεδίασαν καμία από τις δύο πλευρές. 

Ώρες και ημέρες που πρωταγωνιστώ :p

Τετάρτη & Πέμπτη: 20:00.

Παρασκευή: 21:15.

Σάββατο: 18:00 & 21:15.

Κυριακή: 19:30

Είναι μεγάλη σε διάρκεια παράσταση : 160′

Θέατρο “Πειραιώς 131”, Γκάζι

Δεξιά : η Πένυ με τη Σοφία!

Aριστερά: Οι τρεις χάριτες στη σειρά-Η Ρόζα, εγώ και η Σοφία. :p (Ευτυχώς που είχα πάει κομμωτήριο. Τζήζας!)

 

Φόνισσες