StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Πέμπτη

4

Ιανουάριος 2018

0

COMMENTS

Όχι. Άλλα.Μελομακάρονα, μάνα!

Written by , Posted in Books, Comments, ThinkFree, Timeline

“Δεν θα φτιάξω πολλά γλυκά φέτος”, λέει η μάνα.

“Έφτιαξα λίγα μελομακάρονα για το καλό”, λέει η πεθερούλα.

Και έρχονται τα πρώτα  πιάτα με μελομακάρονα πριν τα Χριστούγεννα.
Και τα πιάτα αδειάζουν.

Και έρχονται τα επόμενα με την Πρωτοχρονιά.
Και αυτά αδειάζουν.

Και περνούν οι γιορτές και η μάνα φέρνει κι άλλα μελομακάρονα.
Και θες να βγεις στο μπαλκόνι και να φωνάξεις: ΟΧΙ. ΑΛΛΑ.ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΜΑΝΑ!

Αλλά δεν το κάνεις, γιατί θα την πληγώσεις τη μανούλα, που έκανε κόπο και προτίμησε να τα κρατήσει να τα φέρει στο σπίτι σας, παρά να τα  κεράσει στις φίλες της που πηγαίνουν για απογευματινό καφέ.
Άσε, που έχουν μέλι της παραγωγής του καλού σου, που πόσο κόπο έκανε να το μαζέψει.
Και είναι τα τελευταία, αλλά…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!

Είναι και η μισή δόση κουραμπιέδες που η μάνα έφτιαξε “για το καλό” , που  αφού τους ετοίμασε, σκέφτηκε ότι δεν κάνει να φάει εκείνη με τον μπαμπά και “πόσους να κεράσει πια;”, οπότε τους έφερε όλους σε σένα, είναι και η βασιλόπιτα που έφτιαξες εσύ (κάτι να κάνεις “για το καλό” για το σπίτι), αλλά και τα κομμάτια που πήρες από τη βασιλόπιτα της πεθερούλας, αλλά  και η ολόκληρη  βασιλόπιτα που έφτιαξε για σένα η μάνα “για το καλό”(πάλι) και το μιλφέιγ που είχες ετοιμάσει για να κεράσεις για τη γιορτή του παιδιού σου (γιατί μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα κεράσεις; )  και τα τρίγωνα πανοράματος που σου έφεραν σαν κέρασμα και το προφιτερόλ που πήγε κέρασμα ο θείος στα πεθερικά, αλλά εκείνοι δεν κάνει να τρώνε γλυκά και στο έφεραν μαζί με κάτι κοκάκια που είχαν περισσέψει από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, όπως και οι δίπλες της θείας, που τις έφερε μαζί με κάτι cookies και τους κουραμπιέδες που έφτιαξε με τα χεράκια της και λίγες καριόκες της μάνας που είπε να φτιάξει, γιατί είχε μπόλικα καρύδια και είπε να μην πάνε χαμένα….
(Και δεν καταμετρώ τα Kissmas Cookiss – Ω! Τζηζας!)

Και όσο και να τα κρύψεις για να μην τα βλέπεις, τα νιώθεις, τα ακούς όλα μαζί να σε φωνάζουν:  “Ι am your preeeecious”, πολλές ζαχαροφωνούλες στις οποίες κάποιες φορές αντιστέκεσαι και κάποιες όχι.

Γιατί να έρχονται όλα τα γλυκά μαζί;
Γιατί δεν βάζουμε ένα πρόγραμμα;
Nα ξέρουμε, βρε αδερφέ τί θα πρωτοφάμε.

Τώρα τα βλέπεις όλα μαζί, κόβεις ένα κομμάτι βασιλόπιτας για να φας με τον καφέ,  τρως κι ένα μελομακάρονο (τί ψυχή έχει ένα μόνο μελομακάρονο της μανούλας; ).

Κατεβάζει  μουτράκι παραπονάκι “εμέναγιατίδενμεδιαλεξες;” ο κουραμπιές της θείας.
Και μετά σκέφτεσαι πόσες μέρες θα μείνει το μιλφέιγ και το προφιτερόλ στο ψυγείο;
Θα χαλάσουν και παίρνεις ένα κουτάλι  να φας 1-2 κουταλιές και να ισιώσεις λίγο το σχέδιο και….. τρώμε γλυκά σαν να μην υπάρχει ο Κωνσταντινίδης!

Iνάφ!

Από αύριο…εχμ…εντάξει…από τη Δευτέρα που θα είμαι στο γραφείο, τέλος τα γλυκά.
(Θα τα έχουμε φάει όλα.)

Και σε αυτή την απόφαση θα έχω μαζί μου και το βιβλίο της αγαπημένης μου Γεωργίας, το οποίο έχει τίτλο   “Θα χάσω βάρος!” με θαυμαστικο, παρακαλώ, γιατί είναι δήλωση.
Η Γεωργία Λαμπριανίδη είναι ένα λατρεμένο πλάσμα, με φωτεινά χαμογελαστά μάτια,  με όνειρα, όρεξη για ζωή και αγάπη για το αντικείμενό της, της διαιτολογία.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε, ως ένα όνειρό στο οποίο πίστεψε, κυνήγησε και έκανε πραγματικότητα, είναι ένας πολύ καλός οδηγός για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, που πέρα από τις διατροφικές συμβουλές, τα προτεινόμενα γεύματα και διάφορα tip, βάζει ως πρώτο σκαλοπάτι το θέμα της απόφασης, αλλά και τον ρόλο που παίζει η ψυχολογία μας.
Σε αυτό στηρίζομαι κι εγώ και λέω από τη Δευτέρα, γιατί…. τα μελομακάρονα με καλούν.

Θεώρησα ότι είναι η καταλληλότερη εποχή να σας μιλήσω για το συγκεκριμένο βιβλίο, γιατί είναι η εποχή που όλοι λέμε λίγο-πολύ αυτό το “Ινάφ”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite και είναι μικρό σε μέγεθος, για να το έχουμε μαζί μας και να μην έχουμε δικαιολογίες και τέτοια πράγματα.

Ας φάω ένα μελομακάρονο.
Ντροπή.
Τόσο κόπο έκανε η μανούλα μου να τα φκιάξει.

Γεωργία μου, από Δευτέρα, ναι;
Λογικά δεν θα έχουν ξεμείνει άλλα μελομακάρονα στη μάνα.
Αν και…ποτέ δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρη….