StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

17

Απρίλιος 2016

1

COMMENTS

The Affair – 2ος κύκλος (Εδώ είναι το ζουμί)

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Στη μετάβαση από τον 1ο στο 2ο κύκλο του The Affair σας είχα πει τις εντυπώσεις μου εδώ : The Affair – Τέλος 1ου κύκλου, αρχή 2ου

Μετά από έναν ενδιαφέροντα αλλά ολίγον βαρετό 1ο κύκλο, ήρθε ο 2ος Χόλι-Μόλι-Φακ -Γιέα κ.λ.π.

Από τα 2 πρώτα επεισόδια είχε φανεί, ότι ο νέος κύκλος θα μου αρέσει περισσότερο.

Ξεφεύγοντας από τη σχέση του ζευγαριού Noah – Alison, στις ιστορίες αρχίζει να συμμετέχει και η οπτική των Helen και Cole (οι απατημένοι σύζυγοι).
Με αυτόν τον τρόπο ο θεατής παρακολουθεί την επιρροή,  τις συνέπειες που έχει η σχέση του Noah και της Alison σε όλους τους υπόλοιπους.
Όταν πλέον ανακοινώνεται ο δεσμός και μετά το πρώτο σοκ ξεκινά η διαδικαδία διαζυγίου, τα πράγματα μπαίνουν σε άλλη βάση. Ξαφνικά σκληραίνουν περισσότερο.

Η εξωσυζυγική σχέση που αποκαλύπτεται, με το πρώτο σοκ επηρεάζει αλυσιδωτά τους συζύγους, τα παιδιά, τους υπόλοιπους συγγενείς, όλο το κοινωνικό περιβάλλον, γιατί οι ήρωες, όπως ο κάθε ένας από εμάς, είναι πολλά πράγματα.
Είναι γιος, κόρη, σύντροφος, αδερφός, γονιός, φίλος, συνεργάτης…πολλά πράγματα.
Η κάθε τέτοια αλλαγή, είναι σαν ντόμινο που πέφτει μόνο του, αλλά  ρίχνει όλα τα υπόλοιπα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Οι ισορροπίες αλλάζουν απότομα και ο έλεγχος ξεφεύγει.

Ακόμη και οι πιο λογικοί, οι πιο ψύχραιμοι άνθρωποι στην έκπληξη μιας τέτοιας ανακοίνωσης, στην απογοήτευση και στην αίσθηση της προδοσίας μπορούν να μεταλλαχθούν σε κάτι άλλο.
Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπινα συναισθήματα, πάθος και πληγωμένους ανθρώπους, η εξέλιξη είναι πάντα απρόβλεπτη.
Οι ήρωες αγγίζουν τον πάτο, κάνουν την επανάστασή τους, φτάνουν στα άκρα και μετά σιγά-σιγά αρχίζουν να επανέρχονται αλλά σε μία νέα, τελείως διαφορετική κατάσταση. Σε αυτή τη νέα κατάσταση και όσο η ιστορία προχωρά, φαίνεται ότι κάποιες σταθερές στις ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να μην ακυρωθούν, να μην αλλάξουν, ακόμη και όταν κάποιες σχέσεις διαλύονται (π.χ. με η “συναισθηματική” ασφάλεια που μπορεί να νιώθει κάποιος με τον/την πρώην σύζυγο ακόμη και όταν η συζυγική σχέση δεν υφίσταται πια). Ίσως είναι αυτό που λένε, η αγάπη που μένει.

Το παρόν μπλέκεται με το παρελθόν, ενώ στην πορεία η γοητεία και η πρόκληση της εξωσυζυγικής σχέσης ξεθωριάζει μπροστά σε όλα τα νέα δεδομένα, η εμπιστοσύνη του νέου ζευγαριού κλονίζεται και η αλήθεια είναι ύποπτη γενικώς.

Ο άξονας όμως του 2ου κύκλου έχει να κάνει με ένα έγκλημα και την εκδίκασή του.

Επειδή δεν θέλω να αρχίσω τα spoiler, γιατί εάν έχετε σκοπό να δείτε τη σειρά, θα σας το χαλάσω, θα πω επιγραμματικά ότι στα τελευταία επεισόδια είναι τόσες οι ανατροπές σχετικά με αυτό (είναι τα σημεία που άρχισα τα “Χόλι Μόλι, Τζήσους Κράιστ κλπ”), που δεν θα θέλετε να διακόψετε μέχρι το επόμενο επεισόδιο (προσωπικά είδα 3 επεισόδια μαζεμένα και είναι σχεδόν ωριαία).

Για άλλη μία φορά τα πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι τελικά.

Και δείτε πόσο έξυπνα μία σειρά που ξεκίνησε ως καθαρά δραματική αισθηματική, γίνεται και ολίγον μυστηρίου.

Τέλος του 2ου κύκλου κι έρχομαι να πω, ότι το The Affair τελικά ναι, μου αρέσει πολύ.

Ανυπομονώ για τον 3ο κύκλο, λέμε.

 

 

#atmosidero_primetime

#SeriesILove