StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Σάββατο

4

Νοέμβριος 2017

0

COMMENTS

The Affair – 3ος κύκλος

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Νομίζω ότι το “The Affair” είναι από τις λίγες τηλεοπτικές σειρές που με έχουν κάνει να νιώσω λίγο μπερδεμένη.

Ανυπομονούσα για τον 3ο κύκλο, τον οποίο καθυστέρησα κάτι μήνες να ξεκινήσω γιατί για κάποιο λόγο δεν ήθελα.

Ενώ  “κλωτσούσα” να το ξεκινήσω, με το 1ο επεισόδιο “κόλλησα” κι άρχισα πάλι να βλέπω τα επεισόδια 2-2 και σε βραδιές #atmosidero_primetime 3-3.

10 επεισόδια τα ξεπέταξα σε 4 ημέρες.

Σας είχα μιλήσει για τους προηγούμενους 2 κύκλους εδώ :

The AffairΤέλος 1ου κύκλου, αρχή 2ου
The Affair2ος κύκλος (Εδώ είναι το ζουμί)

Εάν έχετε παρακολουθήσει τους 2 προηγούμενους κύκλους θα σας πω, ότι συνεχίζει να είναι υπέροχη η σκηνοθεσία-φωτογραφία και η ατμόσφαιρα. Στο ήδη ενδιαφέρον cast  Dominic West, Ruth Wilson, Joshua Jackson  και Maura Tierney έρχεται να προστεθεί η Irene Jacob (γνωστή από την κόκκινη ταινία της τριλογίας του Κισλόφσκι).

Ο 3ος κύκλος μας βρίσκει 3 χρόνια (SPOILER ALERT – Eάν δεν έχετε δει τους προηγούμενους κύκλους, μην συνεχίζετε) μετά την καταδίκη του Νόα, ενώ έχει βγει από τη φυλακή.
Για τη δική μου ματιά ο 3ος κύκλος δεν έχει καμία σχέση με τους δύο προηγούμενους, όπως και οι δύο προηγούμενοι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Καταπληκτικό;


Δεν εννοώ ότι δεν έχουν σχέση αναφορικά με την ιστορία και τους χαρακτήρες, αλλά με τη θεματολογία και το focus που γίνεται.
Ο 3ος κύκλος είναι αυτός που είτε θα κάνει τους ήρωες να πιάσουν πάτο, είτε να δουν ξεκάθαρα τί έχει συμβεί στη ζωή τους και να προχωρήσουν. Το κοινό των ιστοριών είναι πώς όλοι βρίσκονται μπροστά στην αλήθεια τους. Όλοι βρίσκονται μπροστά στον εαυτό τους, μπροστά στα λάθη τους, στη δύναμη και στις αδυναμίες, τους φόβους και τα συναισθήματά τους γυμνά.

Πρωταγωνιστής του 3ου κύκλου είναι ο Νόα, ο οποίος είναι ψυχικό ράκος και όχι μόνο (ε, δεν θα σας πω κάτι άλλο, γιατί θα το χαλάσω) .

Η σειρά διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, αν και κάπου εκεί στο 6ο – 7ο επεισόδιο σε κάποια σημεία του κούρασαν λιγάκι. Το μάζεψαν γρήγορα.

Θα έλεγε κανείς ότι ο τίτλος της σειράς, “παράνομη σχέση” θα ήταν περιττός στον 3ο κύκλο πια, που οι σχέσεις έχουν διαλυθεί και έχουν αλλάξει ρόλους  με νέα πρόσωπα να προστίθενται. (Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι… αγγίζει άλλες παράνομες(γκουχ-γκουχ!) σχέσεις που εμφανίζονται. ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Η αφετηρία της συνέχειας ήταν αυτή η σχέση που ήταν η αφορμή να δυναμιτιστούν όλα τα υπόλοιπα, στην πραγματικότητα να ξεσκεπαστούν όλα. Στον 3ο κύκλο βλέπουμε αιτίες και αφορμές που έχουν τη ρίζα τους πολύ βαθύτερα και μακρύτερα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς.
Κάποιες φορές οι ήρωες προχωρούν σε επιλογές και πράξεις με διάθεση να τιμωρήσουν ή να αυτοτιμωρηθούν.
Τις περισσότερες φορές οι λόγοι που δημιουργούν ένα δεσμό δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι φαίνεται.
Μήπως υπάρχει τραγικότητα πίσω από τις ιστορίες που φαίνονται επιπόλαιες και επιφανειακές;
Μήπως οι ιστορίες που δεν είναι ειπωμένες, είναι τα τραύματα που κακοφορμίζουν και προκαλούν μόνο πόνο, στην προσπάθεια να μείνουν κρυφά;

Ενοχές – τύψεις – τιμωρία – θύτης – θύμα -παράνοια – συγχώρεση.

Το τελευταίο επεισόδιο είναι γυρισμένο στο Παρίσι έχοντας κάνει skip μια ολόκληρη περίοδο μηνών και μεταβατικής κατάστασης.
Αν και μου φάνηκε λίγο “κουλό”, γιατί ένιωσα ένα gap (που λέμε και στο Ελλάντα), σκέφτομαι ότι καλύτερα που έγινε έτσι, γιατί ίσως γινόταν κουραστικό το μεσοδιάστημα που θα μας έδειχνε τί μεσολάβησε. Όχι ότι θα ήταν κακό να το μάθουμε, βέβαια.

Ο 3ος κύκλος σε 2ο πλάνο έχει να κάνει με την οικογένεια, αυτή από την οποία προέρχονται οι βασικοί ήρωες, αλλά και την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει. Ασχολείται με τις ρίζες που γίνονται συνέχεια για την επόμενη γενιά.

Oh, well! Αν και γκρίνιαξα λίγο στο 1ο κύκλο αυτή η σειρά μου αρέσει (και ο Joshua Jackson – Αχ!).

#seriesILove