StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

14

Ιούλιος 2019

2

COMMENTS

Chernobyl – Η σειρά

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Ακούγοντας τον τίτλο της σειράς κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει, ότι πρόκειται για ντοκιμαντέρ.
Ε, λοιπόν, νομίζω ότι δεν θα έπεφτε και πολύ έξω.
Η σειρά Chernobyl” του HBO παρουσιάζει το χρονικό του ατυχήματος της 26ης Απριλίου 1986 στο Τσερνόμπιλ.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις λίγες ημέρες από την κυκλοφορία της σειράς, για να γίνει ένας  χαμός.
Μάλιστα ξεπέρασε στη βαθμολογία του IMDB άλλες σειρές,  που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν οι καλύτερες όλων των εποχών.

Πρόκειται για mini σειρά, που αποτελείται από μόλις 5 επεισόδια- πολύ δυνατά επεισόδια, όμως!

Όσοι την  έχουν δει, δηλώνουν συγκλονισμένοι  από την καταγραφή των γεγονότων, αλλά και τα τραγικά λάθη, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν περιορίσει τουλάχιστον την καταστροφή, αν όχι αποτρέψει το συμβάν.

Πρόκειται για μία σπαραχτική σειρά, όσο και το ατύχημα, που συνέβη.

Όταν πλέον την είδα  κι εγώ, σαφέστατα και με άγγιξε και την βρήκα εξαιρετική, αλλά το μεγάλο σοκ το είχα περάσει, όταν πριν από 3 χρόνια είχα διαβάσει το βιβλίο της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς – Τσερνομπιλ -Ένα χρονικό του μέλλοντος .
Η σειρά έχει βασιστεί σε πολλές μαρτυρίες – ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, οπότε γι’αυτό δεν μου ήταν άγνωστα πολλά από όσα παρουσιάζονται στα 5 επεισόδια.

Όσοι την δείτε, θα συγκλονιστείτε και θα παρακολουθήσετε πώς  με βάση τους δημιουργούς της σειράς αυτό το ανθρώπινο επιπόλαιο αλλαζονικό, τολμώ να πώ, λάθος  κατέστρεψε ζωές ανθρώπων, που υπέφεραν και βέβαια μόλυνε μεγάλο μέρος του πλανήτη με όλες τις επιπτώσεις που γνωρίζουμε.

Είναι μια εξαιρετική σκληρή (πώς αλλιώς; ) σειρά , μια καταπληκτική παραγωγή με υπέροχες ερμηνείες και αξίζει να την δείτε.

Και να διαβάσετε και το βιβλίο. Οπωσδήποτε. 

 

 

#seriesILove