StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Παρασκευή

1

Απρίλιος 2016

3

COMMENTS

“Fargo -φονιάς ” 2 season μετά – Ok, then!

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Εσύ που δεν το έχεις παρακολουθήσει,  όπως αντιλαμβάνεσαι από τον τίτλο,  το Fargo δεν είναι ένα love-story.

Εάν δεν μπορείς δολοφονίες κι αίματα, θα σου πω ότι χάρηκα που σε συνάντησα και καλύτερα να μην διαβάσεις παρακάτω.

Όμως…στάσου λίγο, πριν χαιρετηθούμε.

Μήπως να δοκίμαζες τον εαυτό σου και σε κάτι διαφορετικό;

Η τηλεοπτική σειρά Fargo μπορεί να αποτελέσει η βάση για ένα τέτοιο test.

FARGO -- Pictured: Billy Bob Thornton as Lorne Malvo -- CR: FX/Matthias Clamer

Αρχικά να ξέρεις, πως τα δύο season λειτουργούν και αυτόνομα. Δηλαδή, εάν δεν έχεις δει το 1ο season μπορείς ανετότατα να παρακολουθήσεις το 2ο και εάν παρακολουθήσεις το 2ο δεν είναι απαραίτητο για την κατανόηση να παρακολουθήσεις το 1ο. (Πόσο πιο επεξηγηματική πια; )

FARGO "Eating the Blame" -- Episode 104 -- Airs Tuesday, May 6, 10:00 pm e/p) -- Pictured: Martin Freeman as Lester Nygaard -- CR: Chris Large/FX

Μάλιστα το 2ο season ως ιστορία χρονικά προηγείται του 1ου κάτι, που μου άρεσε πολύ.
Το μόνο spoiler που υπάρχει σε σχέση με τα 2 season (“κύκλους τα λέμε στα ελληνικά, κοπελιά” – συγγνώμη), είναι ότι όταν αρχίζει το 2ο ξέρεις ποιοί μένουν τουλάχιστον ζωντανοί. (Ε, μα!).

Έλεγα, λοιπόν, ότι ακόμη κι εσύ που δεν παρακολουθείς τέτοιου είδους σειρές, αξίζει να δοκιμάσεις.

Fargo 7. jpg

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς και μάλιστα εκείνοι που ξεκινούν όλο το χαλασμό και στις δύο ιστορίες είναι απλοί καθημερινοί, φιλήσυχοι άνθρωποι, που για τους δικούς τους λόγους, αίτια και αφορμές που δεν μπορείς να προβλέψεις, προκαλούν καταστάσεις εξελίσσομενες σαν domino.
Συσσωρευμένα καταπιεσμένα ψυχολογικά θεματάκια (ΘΕΜΑΤΑΡΕΣ, βάσικα) κάνουν περίεργα κλικ και από τη στιγμή που γυρίζει ο διακόπτης, το ένα φέρνει το άλλο και OH!MY!GOD!
Ένστικτα ξετυλίγονται ανεξέλεγκτα, οι δειλοί και καταπιεσμένοι άνθρωποι γίνονται θρασείς και παράτολμοι και όταν σε όλα αυτά μπλέκεται και η μαφία έχουμε ένα mix που όμοιό του δεν έχεις δει. Νομίζω.

Δεν θα σου μιλήσω για την υπόθεση, γιατί θα στο χαλάσω.

Σου είπα κάποια πράγματα λίγο πιο πριν.

fargo 6

Μπορώ να σου πω, ότι παρά τα όλα όσα γίνονται, η σειρά έχει το χιούμορ της (έστω και μαύρο σε κάποια σημεία) και η έκπληξη στην εξέλιξη και στην  κορύφωση του κάθε κύκλου, δεν σου επιτρέπει να την αφήσεις στη μέση.

Τα επεισόδια τα βλέπεις 2-2 (αν έχεις χρόνο, το βλέπεις και σε 1-2 μέρες άνετα).

Όλοι οι συντελεστές είναι ξεχωριστοί και καταπληκτικοί, αλλά θέλω να κάνω μία μνεία στο δικηγόρο Karl Weathers, που υποδύεται ο Nick Offerman στον 2ο κύκλο. Γέλασα πολύ!   Εξαιρετικός ρόλος και η παρουσία του δίνει ένα άλλο χρώμα σε κάποια επεισόδια που έχουν την αδρεναλίνη στα πιο ψηλά της. 

Fargo offerman
Το cast των ηθοποιών, όπου είναι διαφορετικό στον κάθε κύκλο, αποτελείται από τους  Billy Bob Thornton, Keith CarradineMartin Freeman (τον θυμάσαι από το Hobbit), Ted Danson (πωπωωω, πόσα χρόνια είχα να τον δω σε κάτι), Bob Odenkirk (0 Saul από το Breaking Bad), Patrick Wilson,  η Kirsten Dunst (την έχεις δει στα Spiderman) και άλλοι.

Fargo 3. jpg

 

Fargo Ted Danson

O  Bokeem Woodbine , που δεν τον ήξερα είναι από αυτούς που θα τον θυμάμαι από την παρουσία του στο Fargo. Και είμαι σίγουρη ότι θα τον ξανασυναντήσω σε κάποια σειρά -ταινία κλπ

Fargo1

Κανονικά θα έπρεπε να γράψω κάτι για κάθε ήρωα, γιατί νιώθω ότι αδικώ τους υπόλοιπους, αλλά θα γινόμουν κουραστική κι έχω να σιδερώσω κιόλας. Αν θες να τους δεις αναλυτικά, κάνε ένα κλικ στο σύνδεσμο από το IMDΒ :  Fargo 

Ενώ στην αρχή του κάθε επεισοδίου αναφέρεται ότι οι ιστορίες βασίζονται σε αληθινά περιστατικά και ότι από σεβασμό στους νεκρούς οι επιζώντες ζήτησαν να μην χρησιμοποιηθούν τα αληθινά τους ονόματα, κάνοντας αναζήτηση  μετά για να μάθω περισσότερα πράγματα για τη σειρά, είδα ότι κάποια στοιχεία στηρίζονται σε πραγματικότητα και όχι όλα. Κοενικό τέχνασμα, λένε. Οκέι.

Fargo 5. jpg
Όσο για τα U.F.O. που εμφανίζονται στο 2ο κύκλο…μην με ρωτήσετε. Δεν κατάλαβα γιατί εμφανίζονται, όμως με κάποιο τρόπο γίνονται ας πούμε “από μηχανής θεοί” και στιγμιαία παίζουν ρόλο στην εξέλιξη σε σημεία, που θα έλεγες ότι θα μπορούσαν να μπλοκάρουν την ιστορία.

Α! Και να σου πω κάτι ακόμη πριν σε αφήσω.

Ανάμεσα σε όλα τα κυνηγητά, τις δολοφονίες, τις απειλές κλπ, η σειρά έχει και τους προβληματισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση των ανθρώπων, τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, τον εκφοβισμό, την εκμετάλλευση, τη δύναμη της οικογένειας και των ζευγαριών και βέβαια την ανάγκη κυριαρχίας, της απόλυτης εξουσίας no matter what.

Eπίσης μου άρεσε  πολύ το soundtrack της σειράς.

Και για να ξέρεις και για να μην πεις ότι δεν σου το είπα, διάβασα ότι θα ακολουθήσει και season 3 (Ok, then – Αυτό κράτησέ το και θα με θυμηθείς όταν δεις τον 2ο κύκλο).

#atmosidero_primetime

#seriesILove