StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Πέμπτη

29

Οκτώβριος 2015

1

COMMENTS

The Affair – Τέλος 1ου κύκλου, αρχή 2ου

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Ξεκινάμε από το μεγαλύτερο spoiler. Ο τίτλος: The Affair .

Τίιιι θέμα έχει αυτή η σειρά; E;E;E;

Έλαααα;

Μία “παράνομη” ερωτική σχέση.

Ένας δάσκαλος και ολίγον από συγγραφέας παντρεμένος με την ίδια γυναίκα από τότε που θυμάται τον εαυτό του και πατέρας 4 παιδιών, ο Noah, δημιουργεί ερωτική παθιασμένη σχέση με μία παντρεμένη  σερβιτόρα, την Alison,  κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών οικογενειακών διακοπών.

Οk! Έχεις το θέμα από την αρχή, λοιπόν και άρα είσαι προετοιμασμένος.

Ο 1ος κύκλος μεταξύ άλλων έχει πάθος, ανθρώπινες σχέσεις, sex, προδοσία, οικογένεια, sex,  παιχνίδι, εντάσεις, sex, μπλεξίματα,  απωθημένα, sex, μυστήριο, πόνο και sex.

Η Alison και ο Noah.

Καλλιτεχνικά (λέει η κριτικός <- μούντζα) η προσέγγιση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πολύ καλή. Η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, η μουσική αλλά και το cast των ηθοποιών είναι πολύ προσεγμένα και πραγματικά κερδίζουν.

the affair 3

Στον 1ο κύκλο  του The Affair το κάθε επεισόδιο είναι μοιρασμένο σε δύο μέρη, όπου παρακολουθούμε την εξέλιξη της ιστορίας όπως την βλέπουν, τη νιώθουν και τη ζουν οι δύο ήρωες, η Alison και ο Noah. Ομολογώ ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθείς μία σκηνή, μια εξέλιξη από δύο διαφορετικές οπτικές, όπου φαίνονται το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται τα γεγονότα δύο διαφορετικοί άνθρωποι διαφορετικού φύλου, ανάλογα με την ψυχοσύνθεση, τα ερεθίσματα, τις συναισθηματικές ανάγκες, αλλά και τις καταβολές που έχει ο κάθε ήρωας.

the affair 2
Αυτό το τέχνασμα το είχα συναντήσει και στο The Slap και είναι κάτι που μου είχε αρέσει. Κι εδώ μου αρέσει. Είναι ενδιαφέρον, που οι διαφορές αυτές σημειώνονται στις απλές λεπτομέρειες π.χ. σε κάποια σκηνή ο Noah θυμάται την Alison να φοράει sexy προκλητικά ρούχα, ενώ όταν η Alison διηγείται την ίδια σκηνή, είναι ντυμένη casual. Ίσως τελικά ο κάθε άνθρωπος να βλέπει ότι έχει ανάγκη να δει.

Η οπτική της σειράς είναι του γούστου μου.

ΟΜΩΣ στον 1ο κύκλο μετά από το 3ο -4ο επεισόδιο με κούρασε λίγο το γεγονός ότι εστίασε σε τόση διάρκεια στην ερωτική τους σχέση κι επίσης δεν έβλεπα κάτι ιδιαίτερο (#pestenamefate).

Εντάξει, ναι, ουσιαστικά έμμεσα εξηγούνται οι βαθύτεροι λόγοι που οδηγούν τους δύο ήρωες σε αυτή τη σχέση, το προσωπικό δράμα της Alison κλπ, αλλά προσωπικά θα μου ήταν αρκετά λιγότερα επεισόδια σχετικά κι επίσης δεν ήταν καμιά τρομερή έκπληξη η εξέλιξη. Βαρέθηκα.

Για μένα ο 1ος κύκλος του The Affair αρχίζει να αποκτά ένα ενδιαφέρον, όταν παρουσιάζονται δεδομένα παράνομων εγκληματικών δραστηριοτητων (και δεν θα πω άλλα, μην το χαλάσω).

Είναι σίγουρο πως αν δεν είχα ακούσει κριτική από ανθρώπους που εκτιμώ τη γνώμη τους, θα το είχα εγκαταλείψει κάπου εκεί στο 5ο επεισόδιο. Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά και στο τί διάθεση έχει ο κάθε άνθρωπος όταν παρακολουθεί μια σειρά.

ΚΑΙ έρχεται ο 2ος κύκλος.

Και τα πράγματα αλλάζουν.

 

the affair

Στα 2 πρώτα επεισόδια που είδα πραγματικά άρχισα να “κολλάω”. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι η σειρά πλέον εστιάζει στην ματιά και των δύο άλλων ηρώων, τους απατημένους συζύγους κι αυτό έχει ενδιαφέρον, γιατί οι ματιές γίνονται περισσότερες και αγγίζουν και την άλλη εσωτερική πλευρά της κατάστασης.

Υποκριτικά οι πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί  Dominic West , Ruth WilsonMaura Tierney, Joshua Jackson. Επιτρέψτε μου να ρίξω μια μεγαλύτερη βαρύτητα στην Ruth Wilson και στον Joshua Jackson (πόσο μ’αρέσει σε αυτή τη σειρά).


Episode 101
Ο 2ος κύκλος μου αλλάζει τη γνώμη που σχημάτισα στον 1ο .

Ξεκίνησα να τον παρακολουθώ σιδερώνοντας ( #atmosidero_primetime φάση) και με διάθεση βαρεμάρας και λίγη ώρα μετά την αρχή του 1ου επεισοδίου….”Ωπ-ωπ! Τί έχουμε εδώ;”

Φαίνεται ότι παίρνει άλλη τροπή και μ’αρέσει.

 

Πάω να σιδερώσω.

#atmosidero_primetime