StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Τρίτη

13

Σεπτέμβριος 2016

0

COMMENTS

The Night Of – Ωφ!Ωφ!Ωωωωφού!

Written by , Posted in Movies-Series, Timeline

Ωφ-ωφ,  δεν λέτε τίποτα.
Όλα ξεκίνησαν από εκείνο το βράδυ, που έβαλα να σιδερώσω και είδα το 1ο αλλά και το μισό 2ο επεισόδιο.

Επειδή έχω και μεγάλη αυτοσυγκράτηση (ήθελα να γλιτώσω την γκρίνια από τον καλό μου “Γιατί το είδες μόνη σου;” κλπ) και λίγο πριν πάρω απόφαση τύπου “Απόψε θα σιδερώσω σαν να μην υπάρχει αύριο” σταμάτησα (ναι, τελικά είδαμε τη σειρά μαζί).

Τί αγωνία κι αυτή!
Ειδικά στο 1ο επεισόδιο έκανα πολύ καλές τσακίσεις στα ρούχα με τόση νευρικότητα.

Η ιστορία του “The Night Of” εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη.
Ο Ναζίρ Καν, ένας μουσουλμάνος νεαρός , συναντά μία όμορφη κοπέλα και μετά το one night stand ξυπνά και την βρίσκει νεκρή χωρίς να έχει την παραμικρή ανάμνηση από το γεγονός της δολοφονίας (ήταν αρκετά τα ναρκωτικά, γιατρέ μου).
Είναι αθώος; Eίναι ένοχος;  Είναι αυτός που φαίνεται; WTF; Έλα μου, ντε!

the-night-of-7
Δεν θα σας πω πολλά για την υπόθεση, γιατί θα σας το χαλάσω.
To πνεύμα της προκατάληψης της αμερικάνικης κοινωνίας(και όχι μόνο) μετά την 11η Σεπτεμβρίου απέναντι σε μουσουλμάνους και σε όσους η φυσιογνωμία τους θυμίζει σχετική καταγωγή είναι διάχυτο. Η ιστορία δημιουργεί συνεχώς ανάμεικτα συναισθήματα για το Ναζ, αμφισβητώντας σε όλη τη διάρκεια την αθωότητα ή την ενοχή του ήρωα, ενώ ο  άλλος πρωταγωνιστής, ο δικηγόρος του, που υποδύεται ο καταπληκτικός John Torturo, προσπαθεί να τον αθωώσει έχοντας το δικό του δράμα ζωής.

the-night-of-3

Πρόκειται για μία mini limited σειρά 8 επεισοδίων, που κατά τη γνώμη μου κατατάσσεται κάπου μεταξύ Fargo και True Detective.
Από το 1ο  μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο η αγωνία έντονη. Καταπληκτική η σκηνοθεσία του  Steven Zaillian, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης της “Λίστας του Σίντλερ” και ένα εξαιρετικό cast.

the-night-of-8
Από τους ηθοποιούς πέρα από τον Torturo, γνώριζα τον Peyman Moaadi, που τον είχα δει και  πολύ μου άρεσε  στην καταπληκτική ταινία A Seperation που είχε πάρει Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας το 2011 και τον Paul Sparks, από το House Of Cards (ο “έτσι” της Claire, ντε).

the-night-of-2
Όμως όλοι οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί, με πρώτο και καλύτερο τον Riz Ahmed, που υποδύεται το Ναζίρ. Η μετάλλαξή του στην πορεία είναι ένας λόγος που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τελικά ποιός είναι ο Ναζίρ Καν;

Πέρα από τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία, σε πάρα πολλά σημεία με κέρδισε η προσέγγιση της ερμηνείας απλά και μόνο με την εκφραστικότητα των ματιών. Δεν θυμάμαι να μου έχει μείνει τόσο έντονα από άλλη σειρά αυτό. Σε πολλά σημεία με καθήλωσε αυτή η άποψη.

the-night-of-4

Αφήσαμε, που λέτε, να δούμε το τελευταίο επεισόδιο μόνο του (έχει διάρκεια 1,5 ώρα περίπου, όπως και το 1ο).
Την προηγούμενη βραδιά είχαμε δει μαζεμένα τα 2  προτελευταία επεισόδια κι εγώ έχασα τον ύπνο μου από την υπερένταση.

Δεν ξέρω, εάν το παθαίνετε κι εσείς, αλλά έχω ένα κακό (βασανιστικό για μένα) χαρακτηριστικό.
Μπαίνω στην αγχωμένη θέση των ηρώων, ζω την αγωνία τους (είτε τους κυνηγούν, είτε είναι σε δύσκολη θέση, είτε απλά κατουριούνται) και δεν μπορώ να ησυχάσω.

The Night Of -Ωφ-ωφ! Ωφφφ, λοιπόν!

the-night-of-6

Μου αρέσουν πολύ αυτές οι mini σειρές. Νομίζω, ότι είναι πιο δυνατές και πιο έντονες.
Επειδή ξέρω ότι είναι mini όμως, θέλω να βλέπω όλα τα επεισόδια στην καθισιά, που δεν είναι και τόσο εύκολο, όταν οι υποχρεώσεις της επόμενης μέρα σε κυνηγούν.

Πιστεύω, ότι θα υπάρχει και 2ο season με κάποιους από τους ήρωες να πρωταγωνιστούν πάλι, αλλά ίσως με κάποιο διαφορετικό story (δεν διάβασα  και κάτι ξεκάθαρο σχετικά κάπου).

Θα ήθελα κάπως λίγο πιο δυνατό το τέλος, χωρίς να ξέρω να πω ακριβώς τί θα ήταν αυτό που θα το έκανε δυνατό(να καταγραφεί και να μεταφερθεί στο σεναριογράφο, παρακαλώ, για να το έχει υπόψιν του για το πιθανό 2ο season).

Ένα ηθικο δίδαγμα : Σαν βγεις στον πηγαιμό για Νέα Υόρκη, να είσαι καλοχτενισμένος και προσεκτικός, γιατί έχει κάμερες παντού, ρε φίλε!
Πού στην προκειμένη περίπτωση είναι και καλό. Ή και κακό. Ίσως…Δεν ξέρω. Δείτε τη σειρά και το συζητάμε in private.

A! Και μου άρεσε και η μουσική.

#atmosidero_primetime

#seriesILove