StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

31

Ιανουάριος 2016

0

COMMENTS

Ετήσιες προβλέψεις 2016 – Ρούλα Στεφανάκη

Written by , Posted in Guest Stars

Κριός

Είστε παρορμητικοί, βαριέστε εύκολα και θέλετε τις αλλαγές, όμως τα τελευταία χρόνια έχετε “χάσει την μπάλα”. Έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά και ίσως αναζητάτε μια σταθερότητα (“όχι άλλο κάρβουνο”).  Θεωρώ λοιπόν, ότι το 2016 είναι γενικά μια καλή χρονιά χωρίς πολλά απρόοπτα. Τα σχέδια σας μπορεί να μην προωθούνται με το ρυθμό που θα θέλατε, όμως με λίγη υπομονή και πολλή δουλειά βέβαια, ο χρόνος αυτός σας βοηθά να τα πραγματοποιήσετε. Έως και το Σεπτέμβριο ρίξτε το βάρος σας σε θέματα δουλειάς και υγείας. Ο Δίας από την Παρθένο σας δίνει ευκαιρίες εξέλιξης και αναβάθμισης στο χώρο της δουλειάς. Μια προαγωγή είναι πολύ πιθανή, βέβαια δεν ξέρω αν θα την ακολουθήσει και η αντίστοιχη αύξηση. Πάρτε τώρα την καρέκλα και βλέπουμε για τα λεφτά. Αν είστε άνεργοι, επικεντρωθείτε στην αναζήτηση εργασίας και μέχρι το Σεπτέμβριο όλο και κάπου θα έχετε τακτοποιηθεί. Επίσης το πρώτο εννιάμηνο του χρόνου αυτού σας δίνονται οι ευκαιρίες, να βελτιώσετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση. Αν έχετε λοιπόν κάποιο προβληματάκι υγείας, επιλέξτε αυτό το διάστημα για να το επιλύσετε. Και αφού βρήκατε δουλειά και στρώσατε σώμα και υγεία, από το Σεπτέμβριο και μετά επικεντρωθείτε σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Σας δίνεται τώρα η δυνατότητα να ξεκινήσετε μια καλή σχέση ή να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα. Αν δείτε, ότι δεν παίρνει βελτίωση και νιώθετε ότι έχετε ταλαιπωρηθεί πολύ σε μια σχέση, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή. Ένας γάμος, μια συμβίωση ή ο ερχομός ενός παιδιού είναι πολύ πιθανά από το Σεπτέμβριο και μετά.   Όπως και να έχει, τόσο οι προσωπικές, όσο και οι επαγγελματικές σας σχέσεις μπορούν τώρα να προχωρήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ταύρος

Η διάθεση βελτιώνεται και αρχίζετε να βλέπετε με αισιοδοξία τη ζωή και το μέλλον σας μέσα σ’ αυτή τη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει, ότι λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματά σας. Ιδιαίτερα το πρώτο δίμηνο της χρονιάς αλλά και τον Ιούνιο και Ιούλιο συνεχίζουν να σας ταλαιπωρούν οι άλλοι ή εσείς απλά δεν τους αντέχετε, όμως από την άλλη έχετε τη διάθεση να ξεφύγετε απ’ όλους και όλα. Θέλετε να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να φλερτάρετε, να ερωτευτείτε και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το καταφέρνετε μέχρι και το Σεπτέμβριο. Θέματα που αφορούν παιδιά ευνοούνται και θα σας χαροποιήσουν, ενώ αν είστε καλλιτέχνες ή ασχολείστε με σπορ ή διασκέδαση θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες για επιτυχίες μέχρι και το καλοκαίρι. Τα οικονομικά σας παραμένουν ένα αγκάθι, αλλά και ποιός δεν το έχει αυτό το αγκάθι στις μέρες μας. Όπως και να έχει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ν’ αποφύγετε τα ρίσκα. Προσπαθήστε, να οργανώσετε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά σας και αποφύγετε δανεισμούς. Ποιός θα σας δανείσει, θα μου πείτε! ( Σωστό κι αυτό). Στον επαγγελματικό τομέα τα πράγματα βελτιώνονται από το Σεπτέμβριο και ύστερα και από το καλοκαίρι και μετά, θα σας δοθούν ευκαιρίες να προωθήσετε με μεγαλύτερη άνεση εργασιακά ή θέματα υγείας.

Δίδυμοι

Ρευστότητα επικρατεί φέτος για εσάς τους Διδύμους. Από τη μία ο Κρόνος απέναντί σας συνεχίζει να δοκιμάζει σχέσεις και συνεργασίες και από την άλλη οι εκλείψεις μέχρι και το Σεπτέμβριο στον άξονα καριέρας-οικογένειας δημιουργούν εντάσεις και αλλαγές. Όλα σας οδηγούν στο να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις και να βάλετε μια τάξη τόσο σε προσωπικές όσο και σε επαγγελματικές σχέσεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να γίνουν πιο δυνατές και σταθερές, ενώ κάποιες άλλες που στην ουσία δεν αξίζουν θα τελειώσουν κάπου εδώ. Μετά το καλοκαίρι ξεκινά μια περίοδος με λιγότερα προβλήματα για τους περισσότερους από εσάς. Η διάθεσή σας βελτιώνεται και νιώθετε την ανάγκη να ξεφύγετε απ’ ότι σας κουράζει. Καινούργιοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σας και την κάνουν πιο όμορφη. Υπομονή λοιπόν μέχρι και το Σεπτέμβριο που θα είναι το πιο κουραστικό κομμάτι αυτού του χρόνου.

Καρκίνος

Το 2016 είναι γενικότερα μια καλή χρονιά για εσάς. Μπορεί ο τομέας της δουλειάς να σας κουράζει, γιατί οι απαιτήσεις είναι πολλές όμως αν εργαστείτε με οργάνωση, υπομονή και επιμονή στο τέλος θα ανταμειφτείτε για τους κόπους σας. Ιδιαίτερα αν ασχολείστε με διαφήμιση, Μ.Μ.Ε, τουριστικά, εκπαίδευση, γράψιμο ή επικοινωνία γενικότερα, μέχρι και το Σεπτέμβριο θα έχετε τη δυνατότητα να προωθήσετε πιο εύκολα τη δουλειά σας και να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Κάντε κάποια ταξιδάκια, αν μπορείτε, μιλήστε με κόσμο, ανταλλάξτε απόψεις, γνωρίστε καινούργιους ανθρώπους. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν πηγή ευκαιριών για εσάς. Πιο αδικημένοι αυτής της χρονιάς, οι γεννημένοι από 4 έως 10 Ιουλίου. Εσείς δοκιμάζεστε σε θέματα σχέσεων ή συνεργασιών και ίσως αντιμετωπίσετε σημαντικές αλλαγές και γεγονότα που είναι πέρα από το δικό σας έλεγχο. Από το Σεπτέμβριο και μετά επικεντρωθείτε σε οικογενειακά ή θέματα ακινήτων. Ότι αφορά το σπίτι ή ακίνητη περιουσία γενικότερα ευνοείται, ενώ πολλοί από εσάς ίσως πάρετε την απόφαση να φτιάξετε τη δική σας οικογένεια. Τα οικονομικά σας δείχνουν σημάδια βελτίωσης Ιούνιο και Ιούλιο. Μην παραμελήσετε την υγεία σας αυτή τη χρονιά. Η κούραση πάντα επηρεάζει και την υγεία. Ακολουθήστε μια σωστή διατροφή και βρείτε χρόνο για ξεκούραση.

Λέων

Με εντάσεις ξεκινά αυτή η χρονιά αφού το πρώτο δίμηνο, οικογενειακά ή επαγγελματικά ζητήματα μπορεί να σας φέρουν στα όρια σας. Ζητήματα που για πολλούς από εσάς μπορεί να μην κλείσουν τώρα, αλλά τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Επίσης τα οικονομικά σας θα σας απασχολήσουν το μεγαλύτερο διάστημα αυτής της χρονιάς. Οι εκλείψεις, που πραγματοποιούνται μέχρι και το Σεπτέμβριο, δημιουργούν ένα κλίμα ρευστότητας στα οικονομικά και αυτό σίγουρα σας αγχώνει. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά και αποφύγετε ιδιαίτερα τον Μάρτιο, Απρίλιο και Σεπτέμβριο οικονομικά ρίσκα. Όπως και να έχει οι πρώτοι εννέα μήνες δεν θα σας δώσουν την ευκαιρία να χαλαρώσετε. Από το Σεπτέμβριο και μετά τα πράγματα φτιάχνουν κάπως και σας δίνεται η δυνατότητα να χαρείτε, να διασκεδάσετε και να ερωτευτείτε.

Παρθένος

Δεν είναι μια απλή χρονιά το 2016 για εσάς. Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το Σεπτέμβρη στον άξονα Παρθένου-Ιχθύ υπόσχονται αλλαγές που ή θα τις επιδιώξετε εσείς οι ίδιοι ή θα σας επιβληθούν από τους άλλους ή τις καταστάσεις. Με το Δία στο ζώδιο σας βέβαια μέχρι και το Σεπτέμβριο, θα υπάρχει ένα μαξιλαράκι, για να μην πέφτετε στα σκληρά όμως από την άλλη, θα μπορούσατε να τον εκμεταλλευτείτε για να βάλετε τώρα τους σπόρους για κάτι καινούργιο και να προχωρήσετε σιγά-σιγά στις αλλαγές, που δηλώνουν οι εκλείψεις.   Βάλτε τώρα τις βάσεις για κάτι καινούργιο στη ζωή σας που θα το δείτε ν’ ανθίζει μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα οικονομικά βελτιώνονται από το Σεπτέμβριο και μετά δίνοντας σας μια ανάσα, ενώ και η συναισθηματική σας ζωή ανακάμπτει και θα σας χαρίσει ευχάριστες στιγμές με αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ζυγός

Ιδιαίτερη χρονιά κυρίως για τους Ζυγούς, που έχουν γεννηθεί από τις 6 Οκτωβρίου και μετά. Για εσάς η χρονιά αυτή επιφυλάσσει αλλαγές, που θα σας δημιουργήσουν περισσότερο άγχος και στρες. Έλλειψη σταθερότητας ή αλλαγές στα εργασιακά θα σας προβληματίσουν, όμως θα καταφέρετε να τα διαχειριστείτε. Κοντά στα τέλη Μαρτίου, όπου μια έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο σας θα επηρεάσει εσάς των πρώτων ημερών και ίσως σας δημιουργήσει κάποια προβλήματα σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Όπως και να έχει μετά το Σεπτέμβριο ο Δίας περνά στο δικό σας ζώδιο δηλώνοντας το ξεκίνημα μιας θετικής περιόδου με πολλές ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου. Η διάθεσή σας βελτιώνεται, βλέπετε με αισιοδοξία τα πράγματα και αυτό σας βοηθά να ξεπεράσετε δυσκολίες και τυχών προβλήματα.

Σκορπιός

Με τον Άρη να βρίσκεται στο ζώδιο σας το πρώτο δίμηνο, μόνο δυναμικό θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς. Και δεν σταματάει εδώ, θα επιστρέψει ανάδρομος Ιούνιο και Ιούλιο. Αυτό το τετράμηνο λοιπόν νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, θάρρος, δυναμισμό και έτοιμοι να πάρετε πρωτοβουλίες για το μέλλον σας και να κάνετε ξεκαθαρίσματα με ότι σας κρατάει ακόμα πίσω τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό δεν είναι κακό όμως προσέξτε τον τρόπο σας γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνεται εριστικοί ή και επιθετικοί. Τα οικονομικά και φέτος δεν θα είναι στο φόρτε τους. Ο Κρόνος εκεί σας περιορίζει και θα πρέπει να τα οργανώσετε με μεγάλη προσοχή και φυσικά ν’ αποφύγετε περιττά έξοδα αλλά και οικονομικά ρίσκα. Το θετικό είναι, ότι υπάρχουν άνθρωποι να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε προβλήματα. Αν χρειαστεί λοιπόν ζητήστε βοήθεια από φίλους, συνεργάτες και τον κύκλο σας γενικότερα.

Τοξότης

Και φέτος ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο σας βάζοντας σας τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι. Βέβαια από την άλλη ο Δίας στον τομέα της καριέρας και της αποκατάστασης, σας δίνει ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου, όμως με τον Κρόνο στο ζώδιο σας δεν θα σας χαριστεί τίποτα. Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια και πάρτε ό,τι σας αξίζει. Ευκαιρίες θα υπάρχουν. Οι εκλείψεις το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο δημιουργούν ένα κλίμα ρευστότητας και φέρνουν αλλαγές σε επαγγελματικά ή θέματα σπιτιού και οικογένειας. Τα ερωτικά ευνοούνται μετά το Σεπτέμβρη οπότε αν θέλετε να πάρετε κάποιες αποφάσεις κάντε το τότε. Μην βάλετε τη σχέση σας σε κίνδυνο μέχρι τότε, παρασυρόμενοι από τα συναισθήματα ή κάποιες επιθυμίες σας. Βελτίωση στα οικονομικά φαίνεται το καλοκαίρι αλλά και το τελευταίο δίμηνο του χρόνου.

Αιγόκερως

Το 2016 θα το χαρακτήριζα καλή χρονιά για τους περισσότερους από εσάς . Με εξαίρεση εσάς του δευτέρου δεκαημέρου, οι οποίοι θα δεχτείτε κάποιες πιέσεις για να προχωρήσετε σε αλλαγές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, οι υπόλοιποι θα έχετε μια σχετικά ήρεμη χρονιά. Ο Δίας από τη θέση της Παρθένου σας χαρίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Μέχρι και το Σεπτέμβριο λοιπόν θα έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και να δημιουργήσετε. Επικεντρωθείτε λοιπόν σ’ ό,τι έχει να κάνει με επαγγελματικά, σπουδές, ταξίδια στο εξωτερικό που αυτό το διάστημα ευνοούνται και θα μπορούσατε να τα διαχειριστείτε με μεγαλύτερη επιτυχία. Οι σχέσεις σας βελτιώνονται και πολλοί μπορεί να πάρετε αποφάσεις για ένα γάμο ή μια συμβίωση. Από το Σεπτέμβριο και μετά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έρχεται η καριέρα και οι φιλοδοξίες σας. Θα ξεπεράσετε πιθανούς φόβους και θα καταφέρετε να πάτε ένα σκαλί παραπάνω (κάτι πολύ σημαντικό για εσάς τους Αιγόκερους). Τα οικονομικά σας δείχνουν κάποια σημάδια ανάκαμψης Ιούλιο και Αύγουστο.

Υδροχόος

Η χρονιά ξεκινά με εξελίξεις αλλά και εντάσεις στο χώρο των επαγγελματικών. Εντάσεις, που θα σας οδηγήσουν πιθανότατα σε ξεκαθαρίσματα μέσα στο πρώτο δίμηνο του χρόνου ή αν όχι τότε, σίγουρα το καλοκαίρι. Ιούνιο και Ιούλιο θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο τα επαγγελματικά για να ολοκληρωθούν εκκρεμότητες και να πάρει τέλος η αγωνία σας γύρω από σχετικά ζητήματα. Τα οικονομικά θα είναι άλλο ένα φλέγον ζήτημα αυτή τη χρονιά, καθώς οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν Μάρτιο και Σεπτέμβριο δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για σταθερότητα στα οικονομικά.   Από το Σεπτέμβριο και μετά το κλίμα βελτιώνεται τόσο στα οικονομικά όσο και στα προσωπικά σας.

Ιχθύς

Χρονιά εξελίξεων και αλλαγών για εσάς τους Ιχθείς το 2016. Οι εκλείψεις Μαρτίου και Σεπτεμβρίου στον άξονα Παρθένου-Ιχθύ θα οδηγήσουν πολλούς από εσάς σε σημαντικές αλλαγές και νέα ξεκινήματα. Ο Κρόνος παραμένει και φέτος στον Τοξότη δοκιμάζοντας τις αντοχές σας σε θέματα καριέρας ή γενικότερης αποκατάστασης. Από την άλλη βέβαια, ο Δίας στην Παρθένο ευνοεί θέματα που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες. Πολλοί θα πάρετε φέτος σημαντικές αποφάσεις τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σας ζωή. Μια καινούργια σχέση, η επισημοποίηση μιας σχέσης, η απόκτηση ενός παιδιού ή το τέλος μιας σχέσεις που σας ταλαιπωρούσε είναι πολύ πιθανά σενάρια για φέτος. Νέες συνεργασίες μπορεί να προκύψουν τώρα οι οποίες θα έχουν και οικονομικά ωφέλει τα οποία θα δείτε από το Σεπτέμβρη και μετά.

_________________________________________________________________________________________________________

 

Roula Stefanaki

Ρούλα Στεφανάκη -Bio

Η κόσμος της αστρολογίας πάντα με γοήτευε.  Από πολύ νωρίς ένιωσα, ότι υπάρχει μια ενέργεια που εκπέμπουμε και που παράλληλά λαμβάνουμε από τους γύρω μας, η οποία επηρεάζει τη σχέση μας με τους άλλους.  Και σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο  μια  συμπαντική ενέργεια που με κάποιον παράξενο τρόπο  επηρεάζει τις επιλογές και τις αποφάσεις μας. Τέτοιες σκέψεις, αναζητήσεις και ερωτηματικά με οδήγησαν να μπω και να εξερευνήσω τον κόσμο της Αστρολογίας. Έτσι το 2007 ξεκίνησα τις σπουδές μου στη σχολή “Original Astrology”.  Όταν αργότερα εγκαταστάθηκα στο Λονδίνο, όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια, αποφάσισα να εμπλουτίσω και να επεκτείνω τις σπουδές μου στο  “London School of Astrology”.  Πρόσφατα εκπρόσωποι της ομογένειας του Καναδά επικοινώνησαν μαζί μου και μου ζήτησαν να συμμετέχω σε ένα καινούργιο  life style περιοδικό στο οποίο επίσης συνεργάζονται μεταξύ άλλων και οι Γιάννης Λοβέρδος, Γιάννης Σερβετάς, Τασούλα Κυριακίδου και Πάρις Πέτρου.  Έτσι  άρχισα ν’ αρθρογραφώ   στο περιοδικό Greek Selfie, το οποίο εκδίδεται και κυκλοφορεί στο Montreal.