StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Σάββατο

25

Φεβρουάριος 2017

2

COMMENTS

Το Ελπιδοχώρι και οι “Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά” (Διαγωνισμός – βιβλίο)

Written by , Posted in Contests

Πριν λίγες μέρες  ήρθε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο “Καινούργιοι γονείς για κανούργια παιδιά”, το οποίο έχει γράψει η Ερατώ Χατζημιχαλάκη.

Κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να διαβάσω ένα βιβλίο, που αφορά τη σχέση γονέα – παιδιού, δεν την αφήνω να πάει χαμένη.
Ως γονιός κάθε μέρα συναντάω νέες συμπεριφορές, που χρειάζονται άλλη διαχείριση.

Με κύρια βάση την αγάπη για το παιδί, την οποία πρέπει εκείνο να την νιώθει και να την διαδηλώνουμε σε κάθε ευκαιρία, κείμενα ειδικών και ανθρώπων που έχουν ερευνήσει πάνω στην ανθρώπινη ψυχή, είναι πάντα καλοδεχούμενα και γίνονται αρωγοί στην ανάπτυξη αυτής γονεϊκής σχέσης, που έχει ως επιθυμία την ευτυχία του παιδιού και όλης της οικογένειας.

Όταν, λοιπόν, άρχισα να διαβάζω το βιβλίο της Ερατούς Χατζημιχαλάκη με κέρδισε στην εισαγωγή του.
Η ειλικρίνεια και η απλότητα της θέσης της με έκανε να νιώσω, πως είναι ένας άνθρωπος που είναι κοντά στην ψυχολογία μου και μιλάει την απλή γλώσσα, που στηρίζεται όμως σε  επιστημονική βάση.

Διαβάζοντας και λεπτομέρειες για το βιογραφικό της και διαπιστώνοντας ότι είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος, ήξερα ότι το βιβλίο θα είχε ένα άλλο ενδιαφέρον.
Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι οικογενειακή σύμβουλος ειδικευμένη στη σχέση γονεών παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο βιογραφικό της για να δείτε το background των σπουδών και δραστηριοτήτων της.

Η ανησυχία και η δράση της όμως την οδήγησαν να δημιουργήσει το “Ελπιδοχώρι”.
Πείτε μου, αλήθεια;
Δεν σας πλημμυρίζει αισιοδοξία και μόνο που ακούτε αυτό το όνομα;

ελπιδοχώρι3

H δραστηριότητά που αναπτύσσει είναι ακόμη πιο ανυψωτική, καθώς εφαρμόζει το “πιστεύω” της, που πρέπει κανονικά να είναι “πιστεύω” του καθενός από εμάς ότι “κάθε όραμα χρειάζεται να υλοποιείται άμεσα και δημιουργικά με τόλμη και έμπνευση”.
Το “Ελπιδοχώρι”, λοιπόν, είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, που στοχεύει στη δια βίου μάθηση, στην οικολογία, στην αειφορία και στη βιωσιμότητα, στη φυσική διαβίωση, στην ανακύκλωση και σε πολλές άλλες ξεχασμένες αλήθειες με στόχο την εκπόνηση δράσεων κυρίως για γονείς και παιδιά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δράσεις και το πρόγραμμα δραστηριότήτων στη σελίδα του εδώ : www.elpidohori.gr
αλλά και μέσα από τη σελίδα του στο facebook.

 

 

ελπιδοχώρι1

Γνωρίζοντας όλα αυτά και διαβάζοντας το βιβλίο της Ερατώς Χατζημιχαλάκη,  που υπογραμμίζει ότι η ουσία είναι στα απλά, για άλλη μια φορά διαπίστωσα ότι η ευτυχία των παιδιών μας είναι στα δικά μας χέρια.
Το κυριότερο όλων δε, είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στα παιδιά μας, πρέπει να αλλάξουμε εμείς τον εαυτό μας.
Η δική μας αλλαγή είναι αυτή που προβάλλεται σε εκείνα.

Η προσέγγιση της ειδικού γίνεται μέσα από την πνευματικότητα σε συνδυασμό με την ψυχολογία, γι’αυτό θεωρώ ότι είναι μια καλή εισαγωγή στο συγεκριμένο πεδίο για όποιον ενδιαφέρεται ή ασχολείται με αυτό.
Έννοιες πρωτόγνωρες και για μένα(π.χ. παιδιά indigo) και οπτική που δεν είχα συναντήσει άλλη φορά.
Το σίγουρο είναι ότι βγαίνω κερδισμένη από την ανάγνωσή του, γιατί η ματιά μου άνοιξε περισσότερο.

Οι ίδιες οι αναζητήσεις στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μιλούν από μόνες τους:

Eπιτρέπεται στον γονιό να επιβάλλει στο παιδί του τις αντιλήψεις, που ο ίδιος διαμόρφωσε και ενστερνίστηκε στο διάβα της ζωής του;
Είναι θεμιτό να καθοδηγεί ή ακόμη να επιβάλει τις επιλογές, που λόγω της πείρας του, θεωρεί ορθότερες από εκείνες του παιδιού του;
Τί χρειάζεται να κάνουν οι γονείς;
Πώς μπορούν να αφήσουν ελεύθερο το παιδί να κάνει τις δικές του επιλογές;
Κατανοεί ο γονιός, πως αν επιθυμεί να αλλάξει συμπεριφορά το παιδί του  χρειάζεται πρώτα ν’αλλάξει εκείνος τη δική του;
Θεωρεί πως τα λάθη αποτελούν ευκαιρίες  μαθητείας και εξέλιξης;
Αντιλαμβάνεται πως κάθε “παραβατική” συμπεριφορά αποτελεί κραυγή απόγνωσης και πως κάθε “αρνητική” συμπεριφορά του παιδιού του είναι πρόκληση για περισσότερη αποδοχή και αγάπη;
Καινούργιοι γονείς2

Αν είσαι γονιός κάπου εκεί ανάμεσα στις παραπάνω φράσεις έχεις βρει τις δικές σου ανησυχίες και ανασφάλειες.
Σε αυτά τα ερωτηματικά προσπαθεί να απαντήσει το βιβλίο και σε αυτές τις απαντήσεις στηρίζεται όλη η φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί το Ελπιδοχώρι.
Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ : Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά
Κι αν θέλετε να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με το Ελπιδοχώρι, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του εδώ : elpidohori.gr
ελπιδοχώρι4

Είναι χαρά μου, που 5 τυχεροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά” της Ερατούς Χατζημιχαλάκη, το οποίο κυκλοφορεί σε 2η έκδοση μέσα σε λίγο καιρό.

Εαν θέλετε να δηλώσετε μέρος στο διαγωνισμό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.

Ο διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 04 Μαρτίου 2017
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική κλήρωση στο διαδίκτυο, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι 5 τυχεροί που κερδίζουν το δώρο.

 

 Kαλή Επιτυχία!

 

Όροι διαγωνισμού 
* To StatusUPdate.gr και το Ελπιδοχώρι διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 5 τυχερές/οί αναγνώστριες/στες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά” της  Ερατούς Χατζημιχαλάκη.

* Με τη λήξη του διαγωνισμού τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 04 Μαρτίου 2017 γίνεται η «κλήρωση» ηλεκτρονικά μέσω internet.

* Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών του statusupdate.gr και των συγγενών μας Α’ βαθμού συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

*Για την παραλαβή του δώρου, ο/η νικητής/ρια θα ενημερωθεί από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του statusupdate.gr.

*Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το statusupdate.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι διαγωνισμοί δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr, KERDISETO.gr , jaba.gr,nethall.gr,saveandwin.gr