StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

3

Σεπτέμβριος 2017

0

COMMENTS

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει

Written by , Posted in Books, Timeline

Θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι μιλάω για μένα, που ονειρευόμουν να πετάξω σε ένα ταξίδι και τελικά τα κατάφερα, αλλά αναφέρομαι στον τίτλο ενός υπέροχου βιβλίου.

Ο τίτλος του δηλώνει ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
Μία κότα ξεχωριστή, όσο και το όνομά της: Μπουμπουκίτσα, η οποία χαζεύει από το κοτέτσι-φυλακή τη ζωή στην αυλή και ονειρεύεται.
Η Μπουμπουκίτσα είχε όνειρο να γεννήσει ένα αυγό που θα το δει να γίνεται κοτοπουλάκι. Έχει την ψευδαίσθηση ότι μέσα στο κοτέτσι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και γι’αυτό πληγώνεται κάθε φορά που της παίρνουν το αυγό της.

Δεν μπορεί να βγει στην αυλή και να ζήσει με τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας.
Η κατάσταση της υγείας της δεν είναι πολύ καλή και επειδή σταματά να παράγει αυγά, οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να την “ξεφορτωθούν”.
Καταφέρνει να ξεφύγει από τη Νυφίτσα με τη βοήθεια του Πρασινοκεφαλόπαπια και από εκείνο το σημείο ξεκινά το ταξίδι της ελεύθερης ζωής, που ονειρευόταν.
Το βιβλίο “Η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει” της Sun-Mi Hwang από τις Εκδόσεις Διόπτρα έχει τόσα μηνύματα που αποτελεί βιβλίο ζωής.

Μιλά για το την ελεύθερη ζωή και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να την ζήσεις, όταν είσαι σε ένα μέρος που δεν είσαι ευπρόσδεκτος και όταν η τροφή και η στέγη δεν είναι δεδομένα.
Η Μπουμπουκίτσα έχει να αντιμετωπίσει κινδύνους για τη ζωή της, που αποτυπώνεται κυρίως στο πρόσωπο της Νυφίτσας, χωρίς την υποστήριξη των ζώων του είδους της. Μια αγριόπαπια όμως γίνεται ο φίλος που θα τη βοηθήσει κι εκείνη στη συνέχεια θα του το ανταποδώσει στο μέγιστο βαθμό χωρίς να το γνωρίζει.

Μιλάει για τη μητρότητα, για εκείνη τη μάνα που γίνεται όταν μεγαλώνει ένα παιδί και όχι όταν το γεννά μόνο. Για εκείνη τη μάνα που αγαπά το παιδί σαν να είναι κομμάτι του εαυτού της και παλεύει να το μεγαλώσει σώο μακριά από τους κινδύνους.

Η αίσθηση που αφήνει η μεγάλη περιπέτεια της ζωής της Μπουμπουκίτσας είναι, ότι η ζωή οδηγεί σε μία ανάταση αφού βρήκε και έζησε το νόημα της δικής της.
Πρόκειται για ένα πολύ συγκινητικό βιβλίο, το οποίο αγάπησα για το πείσμα της Μπουμπουκίτσας και το μεγάλο όραμά της.
Αυτό που λάτρεψα σε εκείνη είναι ότι η δική της εσωτερική δύναμη δεν επηρεάστηκε στιγμή από τί συμπέρασμα έβγαζαν οι άλλοι για εκείνη είτε επρόκειτο για τους ιδιοκτήτες της είτε για τα ζώα στον αχυρώνα.
Εκείνη ήξερε πολύ καλά ποια ήταν και τί ήθελε να ζήσει και το κυνήγησε μέχρι τέλους.

Το “Η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει” είναι το βιβλίο που προήγηθηκε του “Ο Σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί” για τα οποίο σας είχα μιλήσει λίγο καιρό νωρίτερα.

«Όλη η ομορφιά του κόσμου κλείνεται μέσα σε τούτο εδώ το μυθιστόρημα, αυτό το λογοτεχνικό κόσμημα, που ξεχειλίζει από περιπέτειες, από όνειρα που βγαίνουν αληθινά κι από μια λαχτάρα που πηγάζει από την αγάπη. Μια αλληγορία για τη ζωή, γραμμένη με μαεστρία… στο πνεύμα βιβλίων που έχουν γίνει κλασικά. Μια ιστορία που ξεχειλίζει από αγνότητα και θα μιλήσει στην καρδιά όλων των αναγνωστών»

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ : Η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει

Ένα αλληγορικό  βιβλίο σε μετάφραση της Αναστασίας Καλλιοντζή, που διάβασα σε λίγες μόνο ώρες.
Οι πρώτες σελίδες ήταν αρκετές για να μην με αφήνουν να το αφήσω και να με γεμίσουν θετικά συναισθήματα και ανώτερες σκέψεις.

Δείτε αυτό το video με τα υπέροχα μηνύματα και είμαι σίγουρη, ότι διαβάζοντάς το θα το αγαπήσετε κι εσείς.

#booklover